Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στη Philoxenia 2021

Με δικό της περίπτερο, το οποίο έλαβε πολύ θετικά σχόλια από τους επαγγελματίες, αλλά και το κοινό που το επισκέφτηκαν, συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 36η διεθνή έκθεση τουρισμού «Philoxenia 2021» που πραγματοποιήθηκε 12 – 14/11/2021 στη Θεσσαλονίκη.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες του τουρισμού και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας), αλλά και Δήμοι.

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης τόσο οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας όσο και οι φιλοξενούμενοι επαγγελματίες πραγματοποίησαν δεκάδες Β2Β συναντήσεις με θετικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας συνάντησαν ταξιδιωτικούς πράκτορες και άλλους εκπροσώπους του τουρισμού από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Αυστρία, το Ισραήλ, την Ουγγαρία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ινδία, την Αρμενία, τη Ρωσία και την Αλβανία.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Κοινός παρανομαστής όλων των συναντήσεων ήταν το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν οι ξένοι και Έλληνες επαγγελματίες για να γνωρίσουν και να καταγράψουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η Δυτική Ελλάδα ως ταξιδιωτικός προορισμός.

Παράλληλα, κατά την πρώτη ημέρα της έκθεσης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Ψηφιακές δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη Covid και μετά Covid εποχή» στην οποία το παρευρισκόμενο κοινό, και όχι μόνο, ενημερώθηκε για τη νέα προσέγγιση της έννοιας της φιλοξενίας που έχει υιοθετήσει η Περιφερειακή Αρχή, στην οποία η υπευθυνότητα για την ασφάλεια του επισκέπτη βρίσκεται στο επίκεντρο.

Στην αποστολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης και τα στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΔΕ, Θεανώ Βούρτση και Διονύσης Καρβέλης.

«Μας δόθηκε η δυνατότητα να προβάλουμε στους επαγγελματίες του τουρισμού τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται στην περιοχή μας. Συνεχίζουμε με σχέδιο, τεχνογνωσία και μία έμπειρη ομάδα υπηρεσιακών παραγόντων για να προωθήσουμε την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας μας», τόνισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, δήλωσε:

«Η παρουσία μας στη φετινή Philoxenia έγινε περισσότερο αισθητή από ποτέ. Τα μηνύματα που λάβαμε από τις δεκάδες συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι το 2022 θα είναι μια πολύ καλή τουριστική χρονιά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Δεν επαναπαυόμαστε όμως, αλλά σχεδιάζουμε ένα φιλόδοξο και δυναμικό πρόγραμμα τουριστικής προβολής και για το 2022».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media