Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 43η διεθνή έκθεση IFT 2022 στο Βελιγράδι

Στην 43η International Tourism Fair IFT που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι από τις 24 ως τις 27 Μαρτίου 2022, το σημαντικότερο τουριστικό γεγονός της Σερβίας και της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Μετά από ένα διάλειμμα ενός έτους, η πολυαναμενόμενη 43η IFT είχε ως στόχο την ανάκαμψη και ανανέωση του τουριστικού κλίματος, καθώς και την προώθηση τάσεων και καινοτομιών που θα διαμορφώσουν το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη μεγάλη γιορτή του τουρισμού, καθώς κεντρικός της στόχος κατά την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης τουριστικής προβολής της είναι η ενημέρωση της σερβικής αγοράς και του διεθνούς κοινού, για να περάσει το μήνυμα ότι η Δυτική Ελλάδα αποτελεί έναν ασφαλή και ελκυστικό πολυδιάστατο προορισμό για αξέχαστες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο περίπτερό της η ΠΔΕ υποδέχτηκε πλήθος επαγγελματιών του τουρισμού και επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από το πλούσιο οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό της, για τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει στον επισκέπτη το ταξίδι στη Δυτική Ελλάδα.

Ενδεικτικά, προβλήθηκαν τόσο οι ξεχωριστοί τουριστικοί προορισμοί της περιοχής και κάθε δραστηριότητα, κατάλληλη για κάθε τύπο επισκέπτη και για κάθε οικονομική δυνατότητα, που μπορεί να περιλαμβάνεται σε ένα ασφαλές και αξέχαστο ταξίδι διακοπών στη Δυτική Ελλάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στην IFT 2022 την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησαν, ο Γενικός Διευθυντής της ΠΔΕ, Χρήστος Παπασημακόπουλος, η Επικεφαλής Γραφείου Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Μαρία Βουτσινά και το στέλεχος του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού, Γιάννης Σύψας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Νίκος Κοροβέσης επεσήμανε τα εξής:

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με σταθερά βήματα, προσανατολισμό και στρατηγικό σχεδιασμό αναδεικνύει την πραγματική της ταυτότητα προωθώντας το «Olympian land», την «Ολυμπιακή γη» με επίκεντρο τον παγκοσμίου φήμης ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας, κτίζοντας το νέο τουριστικό προφίλ της περιοχής μας, το οποίο ταξιδεύουμε σε όλες τις μεγάλες διεθνούς κύρους εκθέσεις τουρισμού. Απώτερος στόχος μας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αποτελέσει ελκυστικό τουριστικό προορισμό και μετά από δύο δύσκολα χρόνια πανδημίας να βγει ξανά στο διεθνές προσκήνιο. Παράλληλα με τη συμμετοχή μας αυτή, επιτυγχάνουμε την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προβολή των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας μας, με στόχο να αποτελέσει έναν 12μηνο προορισμό με αυθεντικές τουριστικές εμπειρίες και επιλογές».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media