Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Νέο portal ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακό Σύστημα Πολυεπίπεδης Ανάδειξης της Ιστορίας και του Πολιτιστικού Αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», παρουσίασε την πύλη προβολής περιεχομένου και υπηρεσιών (Portal) για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και ψηφιακού περιεχομένου με πολυεπίπεδο τρόπο.

Στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέας Φίλιας και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας Dynacomp AEBE Θεόδωρος Τσούμπελης αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο του έργου.

 

 

Το portal.westerngreece2021.gr συγκεντρώνει πλήθος πληροφοριών που αφορούν:

– Στην ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

– Στην παρουσίαση 3.000 σημείων ενδιαφέροντος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

– Στην ανάδειξη των σημείων ενδιαφέροντος σε διαδραστικό χάρτη

– Στην ανάδειξη του λευκώματος των ιστορικών γεγονότων της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης και διαχωρισμός τους σε εθνικά και τοπικά γεγονότα. Το Λεύκωμα είναι διαθέσιμο στο Portal.

– Στην πολυεπίπεδη ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δίνοντας έμφαση σε ιστορικά γεγονότα και αναφορές όπως τα τεκταινόμενα κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821

– Στη φιλοξενία και προβολή των επιχειρήσεων τουρισμού, πολιτισμού, εστίασης και αναψυχής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γενικότερα, στο επόμενο διάστημα.

Μέσω του πόρταλ επίσης δίνονται πληροφορίες για πάνω από 130 δράσεις που υλοποιεί οι Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ σταδιακά θα παρέχεται πληροφόρηση και για το Ψηφιακό Πάρκο που θα εστιάζει στον ιδιαίτερο ρόλο της Δυτικής Ελλάδας στην Επανάσταση του 1821.

«Η Δυτική Ελλάδα, η γη της φλόγας, πρωταγωνίστρια στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους τότε, πρωταγωνίστρια και σήμερα 200 χρόνια μετά με εμβληματικά έργα που αναφέρονται στο παρελθόν, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του σήμερα και στοχεύουν στην προσέγγιση και στόχευση του ενός καλύτερου αύριο», δήλωσε στη διάρκεια της παρουσίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέας Φίλιας.

Ταυτόχρονα στο πλαίσιο του έργου, από τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα γίνει διαθέσιμη η εφαρμογή για έξυπνες κινητές συσκευές (Android, IOS), η οποία θα περιέχει όλη την πληροφορία για τα σημεία ενδιαφέροντος σε διαδραστικό χάρτη στα ελληνικά και αγγλικά αντίστοιχα.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2022 θα έχει αναπτυχθεί και ένα δίκτυο 50 σταθμών πληροφόρησης, οι οποίοι αποτελούν ένα καινοτομικό προϊόν, ανεπτυγμένο στη Δυτική Ελλάδα.

Στα σημεία που θα εγκατασταθούν, θα παρέχουν μέσω ασύρματου δικτύου πληροφόρηση στα κινητά των πολιτών και των επισκεπτών, χωρίς να χρησιμοποιούν δεδομένα και χωρίς να έχουν κατεβάσει την εφαρμογή (application).

Το συγκεκριμένο πόρταλ θα είναι ανοικτό για διασύνδεση με Δήμους και Φορείς που επιθυμούν να προσθέσουν δικό τους πληροφοριακό υλικό και να το εμπλουτίσουν.

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media