Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Γαστρονομία και παραδοσιακά προϊόντα πόλος έλξης επισκεπτών στην Ευρυτανία

Το Καρπενήσι και τα χωριά του αποτελούν «παράδεισο» για τους λάτρεις του καλού φαγητού και των ξεχωριστών γεύσεων.

Παραδοσιακά προϊόντα και ντόπιες λιχουδιές μας προκαλούν να τα δοκιμάσουμε και γιατί όχι να τα πάρουμε μαζί μας.

Λουκάνικα, προσούτο, φέτα, κατίκι ή τσαλαφούτι (φρέσκο τυρί από αιγοπρόβιο γάλα), γλυκά του κουταλιού, τσάι Βελουχιού, μέλι από τα ελατοδάση, τσίπουρο, μούρο (είδος «τσίπουρου», απόσταγμα από μαύρα μούρα), ποταμίσια πέστροφα, πίτες όλων των ειδών, τραχανάς κ.ά.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Γιορτές γαστρονομίας

Γιορτή Μανιταριού
Γιορτή Τσίπουρου στη Δομνίστα
Γιορτή Κάστανου στην Αγία Τριάδα
Γιορτή Μούρου στο Καλεσμένο
Γιορτή Πέστροφας
Γιορτή Πίτας στο Φουρνά και τον Άγιο Νικόλαο

Ο Δήμος Καρπενησίου προήλθε από τη συνένωση έξι μικρών ορεινών δήμων: Της Δομνίστας, του Καρπενησίου, των Κτημενίων, της Ποταμιάς, του Προυσού και του Φουρνά. Καταλαμβάνει τη νότια και ανατολική πλευρά της Ευρυτανίας.

Στο κέντρο της Ελλάδας, περιτριγυρισμένος από δάση και ψηλά βουνά, ο Δήμος Καρπενησίου προσφέρει μία μοναδική εμπειρία περιήγησης, δράσης και περιπέτειας, ξεκούρασης και χαλάρωσης, 365 ημέρες το χρόνο.

Ιστορικά μνημεία, λαογραφικά μουσεία, μοναστήρια και εκκλησίες ανέγγιχτες από το χρόνο βρίσκονται κρυμμένα μέσα στο απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον.

Οι δραστηριότητες στη φύση, η σπουδαία ιστορία, οι μακρόβιες παραδόσεις, οι γαστρονομικές απολαύσεις, η ζεστή φιλοξενία είναι αυτά που μετατρέπουν το Καρπενήσι και τα χωριά του σε έναν αυθεντικό τρόπο ζωής.

 

Πηγή: www.karpenissi.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media