Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Costa Navarino: Συνεργασία με το Culinary Institute of America

Από την Costa Navarino ανακοινώθηκε μια νέα συνεργασία με το διεθνώς αναγνωρισμένο Culinary Institute of America (CIA), φέρνοντας στην Ελλάδα δύο αποκλειστικά πενθήμερα προγράμματα για επαγγελματίες σεφ και για λάτρεις της μαγειρικής, στις αρχές του 2024.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μαθήματα σε μικρά γκρουπ, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων εκπαιδευτών/σεφ του CIA, δίπλα στους οποίους έχουν θητεύσει παγκοσμίου φήμης σεφ και επαγγελματίες του χώρου, για πάνω από 75 χρόνια.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε επαγγελματικές κουζίνες, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο The Westin Resort Costa Navarino.

Παράλληλα με το πρόγραμμα μαθημάτων, θα έχουν πρόσβαση σε πληθώρα εμπειριών και δραστηριοτήτων, καθώς και στις αθλητικές εγκαταστάσεις, τους χώρους spa & ευεξίας και σε εξορμήσεις στη φύση, συνδυάζοντας την αγάπη τους για τη μαγειρική με τον πολιτισμό, την ιστορία και τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Το εντατικό 5θήμερο πρόγραμμα για επαγγελματίες θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2024 και θα επικεντρωθεί στο «Plant Forward Cooking».

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε βασικές τεχνικές και μεθόδους για το πώς να αντλούν τη μέγιστη γεύση από φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και άλλα συστατικά.

Θα αντλήσουν έμπνευση από διεθνείς κουζίνες, δημιουργώντας νέα πιάτα, με τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τα μενού των εστιατορίων τους.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι σεφ θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής καθώς και τρεις Μονάδες Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (CEU’s), ενισχύοντας περαιτέρω τις επαγγελματικές τους δεξιότητες.

Μια εβδομάδα μετά, από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου 2024, το CIA θα παρουσιάσει ένα από τα signature προγράμματά του, το «Food Enthusiast Bootcamp», δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους της μαγειρικής να εξελίξουν τις γνώσεις τους και να αναβαθμίσουν τις ικανότητές τους.

Κατά τη διάρκεια του πενθήμερου προγράμματος, οι ερασιτέχνες σεφ θα εκπαιδευτούν σε παραδοσιακές μεθόδους και τεχνικές, ενώ θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Costa Navarino, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γαστρονομική κληρονομιά της Μεσσηνίας.

Αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της περιοχής αποτελεί ο αγροτικός της πλούτος, με ναυαρχίδα το ελαιόλαδο και τις ελιές, που μαζί με το πλήθος των φρούτων, λαχανικών και αρωματικών βοτάνων που καλλιεργούνται στη μεσσηνιακή γη, αποτελούν τη βάση της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής.

Δείτε το video για το πρόγραμμα επαγγελματιών ΕΔΩ και για το Food Enthusiast Bootcamp ΕΔΩ.

 

Culinary Institute of America

Το Culinary Institute of America είναι το κορυφαίο κολέγιο μαγειρικής στον κόσμο.

Ιδρύθηκε το 1946 και αποτελεί ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο, που απευθύνεται στους μελλοντικούς ηγέτες στον τομέα της εστίασης και της φιλοξενίας.

Το CIA προσφέρει associate, bachelor και master τίτλους σπουδών στο τομέα της μαγειρικής, της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, στη διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων, στη διοίκηση του κλάδου φιλοξενίας, στην επιστήμη της γαστρονομίας και στις εφαρμοσμένες τεχνολογίες τροφίμων.

Το κολέγιο προσφέρει, επίσης, εκπαίδευση στελεχών, προγράμματα πιστοποιήσεων και μαθήματα για επαγγελματίες και λάτρεις της μαγειρικής.

Τα συνέδρια και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχει, έχουν αναδείξει το CIA ως το think tank του κλάδου εστίασης, ενώ το παγκόσμιο δίκτυό του μετρά περισσότερους από 50.000 αποφοίτους, πρωτοπόρους σε αυτόν τον τομέα.

Το CIA έχει παραρτήματα στη Νέα Υόρκη, στην Καλιφόρνια, στο Τέξας και στη Σιγκαπούρη.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.ciachef.edu