Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Διαδικτυακή πλατφόρμα για την τουριστική προβολή της αρχαίας Ολυμπίας

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχεδιάζει τη δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας για την τουριστική προβολή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Για το σκοπό αυτό, η περιφέρεια αποφάσισε την επαναληπτική προκήρυξη διαγωνισμού για τη δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος προβολής πολιτιστικών και τουριστικών πόρων/μνημείων και διαδρομών στην ευρύτερη περιοχή του άξονα Κατάκολου – Αρχαίας Ολυμπίας.

Η συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, θα στηρίζεται σε τεχνολογίες συστημάτων διαχείρισης τελικού προορισμού και θα αποτελέσει ένα σύγχρονο μέσο ανάδειξης των αρχαιολογικών μνημείων, του πολιτιστικού πλούτου, των τουριστικών υποδομών και των αξιοθέατων της Ηλείας, μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος με ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον διεπαφής.

 

 

Μέσω της πλατφόρμας και των υπηρεσιών που θα παρέχονται, ο επισκέπτης θα μπορεί μεταξύ άλλων να περιηγηθεί μέσα από φωτογραφίες, κείμενα, βίντεο, χάρτες κ.ά. στην ιστορία και στα μνημεία της περιοχής, αλλά και να συμβάλλει στον εμπλουτισμό της διαδικτυακής πλατφόρμας με περιεχόμενο που θα δημιουργήσει ο ίδιος και θα μεταφορτώσει σε αυτή.

 

Φωτογραφία: www.western-greece.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media