Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Τουριστικές επενδύσεις σχεδιάζει η Grivalia Hospitality

GRIVALIA

Συνολικά 100 εκατ. ευρώ τουριστικές επενδύσεις δρομολογεί το προσεχές διάστημα η Grivalia Properties Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ), η πρώην Eurobank Properties, μέσω της νέας θυγατρικής εταιρείας που σύστησε στο Λουξεμβούργο πριν από λίγες εβδομάδες.

H νέα εταιρεία, που ονομάζεται «Grivalia Hospitality S.A.» έχει ως σκοπό την απόκτηση, ανάπτυξη και διαχείριση ξενοδοχειακών και τουριστικών ακινήτων κυρίως στην Ελλάδα.

Πρόθεση της νέας εταιρείας είναι όχι μόνο να αποκτήσει τα ακίνητα μέσω μιας απλής πράξης αγοραπωλησίας που, ούτως ή άλλως, δεν έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στην οικονομία, αλλά να προβεί και σε περαιτέρω επενδύσεις αναβάθμισης/ανακατασκευής, ή ακόμα και ανάπτυξης ακινήτων, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και υψηλή προστιθέμενη αξία στις τοπικές οικονομίες.

Στο στόχαστρο θα βρεθούν ακόμα και οικόπεδα που ενδείκνυνται για τουριστική ανάπτυξη, δεδομένου ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ΑΕΕΑΠ επιτρέπει τέτοιες κινήσεις. Επίσης, υψηλά στις προτεραιότητες των επενδυτών θα βρεθούν και πολυτελή ξενοδοχειακά ακίνητα.

Η επιλογή της έδρας έγινε με κριτήριο ότι στο Λουξεμβούργο είναι πολύ ευκολότερη τόσο η τοποθέτηση και διακίνηση κεφαλαίων, σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν τελευταία στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όσο και η πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση συγκριτικά με την ελληνική αγορά.

Πηγή: www.kathimerini.gr
Banner: www.grivalia.com

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Ρουσάνογλου στο kathimerini.gr