Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

H Six Senses Hotels Resorts Spas θα αναλάβει τη διαχείριση του νέου 5άστερου «Six Senses Megalonisos» στο νότιο Ευβοϊκό κόλπο

H Grivalia Hospitality (Amanzoe, One&Only Aesthesis στα Αστέρια Γλυφάδας, ON Residence, Avant Mar στην Πάρο κ.ά.) και ο όμιλος Six Senses Hotels Resorts Spas υπέγραψαν συμφωνία για τη διαχείριση του 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Six Senses Megalonisos».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιανουαρίου από τη Grivalia Hospitality ανακοινώθηκε το σχέδιο δημιουργίας 5άστερου resort στη Μεγαλόνησο, το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πεταλιών (σε κόκκινο κύκλο στο χάρτη), το οποίο βρίσκεται στο νότιο Ευβοϊκό κόλπο και συνολικά περιλαμβάνει 10 ακατοίκητα νησιά.

 

 

Το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία ενός υπερπολυτελούς resort πολύ υψηλών προδιαγραφών, με 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα, εστιατόρια, χώρους ευεξίας και εκγύμνασης, καθώς και beach club, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας σε Έλληνες και διεθνείς επισκέπτες.

Προβλέπεται, επιπλέον, η ανάπτυξη πολυτελών branded κατοικιών, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ιδιωτικότητα και πολυτέλεια, σε συνδυασμό με μια ολοκληρωμένη σειρά ξενοδοχειακών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Όλες οι κατασκευές θα υλοποιηθούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, με βιώσιμα υλικά και με σεβασμό στα τοπικά οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα, ακολουθώντας ένα μοντέλο ήπιας ανάπτυξης, που σε επίπεδο δόμησης θα αντιστοιχεί σε λιγότερο από 8% της συνολικής έκτασης.

Στόχος της Grivalia Hospitality είναι το υπερπολυτελές resort να αποτελέσει την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα στην Ελλάδα και από τις πρώτες παγκοσμίως που θα είναι πλήρως αυτόνομη ενεργειακά.

Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 280 εκατ. ευρώ και κατά τη φάση λειτουργίας του resort θα δημιουργηθούν 400 νέες θέσεις εργασίας.