Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά έδρας της Grivalia Hospitality από το Λουξεμβούργο στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς έδρας από το Λουξεμβούργο στην Ελλάδα για την Grivalia Hospitality, την κορυφαία επενδυτική εταιρεία στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας, ιδιοκτήτρια 5άστερων ξενοδοχείων (Amanzoe, το υπό κατασκευή One&Only Aesthesis στα Αστέρια Γλυφάδας, το ON Residence στη Θεσσαλονίκη κ.ά.).

Η στρατηγική αυτή κίνηση αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη τόσο της Διοίκησης της Grivalia Hospitality, όσο και των θεσμικών μετόχων της στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία και ειδικότερα ο τουριστικός τομέας, αλλά και στη μακροοικονομική σταθερότητα της χώρας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σημειώνεται πως αποτελεί την πρώτη μεταφορά έδρας που ολοκληρώνεται από το εξωτερικό προς την Ελλάδα, με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες να υλοποιούνται με επιτυχία εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί.

Πρόκειται για μία απόφαση απόλυτα σύμφωνη με τη συνολική στρατηγική της εταιρείας για στόχευση αποκλειστικά στην ανάπτυξη της αγοράς πολυτελών ξενοδοχείων και resorts στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τη μεταφορά της έδρας της εταιρείας στη χώρα μας, ο Γιώργος Χρυσικός (φωτογραφία), Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Grivalia Hospitality δήλωσε:

«Ήταν μία στρατηγική απόφαση την οποία προετοιμάζαμε μεθοδικά εδώ και δύο χρόνια, καθώς αναγνωρίζουμε τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η χώρα μας σε όλους τους τομείς και ιδίως στον κλάδο του υπερπολυτελούς τουρισμού. Το γεγονός ότι είναι η πρώτη μεταφορά έδρας που ολοκληρώνεται με επιτυχία από το εξωτερικό προς τη χώρα μας, μας κάνει να νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια. Ως Grivalia Hospitality θέλουμε να αποτελούμε παράγοντα ανάπτυξης για την Ελλάδα, στηρίζοντας έμπρακτα την οικονομία και την τοπική κοινωνία μέσα από τα επενδυτικά μας έργα».

Υπενθυμίζεται ότι η Grivalia Hospitality ιδρύθηκε το 2015 και στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν η Fairfax, η Eurolife, η Eurοbank και η Grivalia Management.

Σήμερα το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας (Amanzoe, One&Only Aesthesis στα Αστέρια Γλυφάδας, ON Residence, Avantmar στην Πάρο κ.ά.) περιλαμβάνει εμβληματικά έργα υπερπολυτελούς τουρισμού που ξεπερνούν σε αξία τα 510 εκατομμύρια ευρώ και όταν ολοκληρωθούν αυτά που βρίσκονται υπό ανάπτυξη, η αξία αυτή θα ξεπερνάει το 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ.