Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Δημιουργία μεγάλης μαρίνας στην Πυλαία

Τη γραφειοκρατία οκτώ υπουργείων και περισσότερων από 30 υπηρεσιών χρειάστηκε να ξεπεράσει ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία μιας σύγχρονης μαρίνας, στην παραλιακή ζώνη της Πυλαίας.

Έτσι, ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, προχωρεί τις διαδικασίες, προκειμένου με διεθνή διαγωνισμό να γίνει η έναρξη κατασκευής της μαρίνας (φωτορεαλιστική απεικόνιση), η οποία θα έχει δυναμικότητα 440 σκαφών, εκ των οποίων τα εννέα προβλέπεται να είναι «mega yachts».

Ο «τουριστικός λιμένας Πυλαίας», περιλαμβάνει μια σειρά από υποδομές εξυπηρέτησης των σκαφών που θα ελλιμενίζονται, μεταξύ των οποίων και επτά κτήρια (τέσσερα μονώροφα και τρία διώροφα) συνολικής επιφάνειας 5.547 τ.μ. που θα φιλοξενούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, λιμενικό σταθμό, χώρους υγιεινής, γραφεία διοίκησης, ιατρείο, τράπεζα, αποθήκη αποσκευών, καταστήματα yachting και εμπορικά καταστήματα, ενώ θα κατασκευαστεί πύργος ελέγχου της μαρίνας, ελικοδρόμιο, parking 270 θέσεων, εγκαταστάσεις αθλοπαιδιών και χώροι πρασίνου.

Τα σχέδια και οι μακέτες της μαρίνας είναι εντυπωσιακά, καθώς θα έχει καμπυλωτό σχήμα με κυματοθραύστη 229 μέτρων και τρεις πλωτούς προβλήτες 170, 200 και 180 μέτρων.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο Τάσου Τασιούλα στο voria.gr