Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Το λογότυπο της Θεσσαλονίκης ως πόλη γαστρονομίας της Unesco

Την προηγούμενη εβδομάδα οργανώθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης παρουσίαση για την παγκόσμια διάκριση που κατακτήθηκε με την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της γαστρονομίας.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, απηύθυνε κάλεσμα προς τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης να καταστούν συνιδιοκτήτες και συμμέτοχοι και μάλιστα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας, σημειώνοντας ότι αυτή η διάκριση που κατακτήθηκε και το λογότυπο με το οποίο θα εκπροσωπείται η Θεσσαλονίκη στο Δίκτυο της Unesco αποτελεί ένα παράσημο.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Με την παγκόσμια διάκριση που κατέκτησε η Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνεται η δύναμη της συνέργειας, σημείωσε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένας γαστρονομικός προορισμός αξιώσεων επιβεβαιώνεται πλέον και με την ένταξή της στον κατάλογο των Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της γαστρονομίας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το λογότυπο εκπροσώπησης της πόλης, που συνδυάζει το αρχικό γράμμα «Θ» από τη Θεσσαλονίκη με το λατινικό «G», που αντιστοιχεί στη λέξη gastronomy (γαστρονομία).

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media