Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Ημερίδα: «Gastronomy and Design» 31 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη

Πώς θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε την ταυτότητα των χώρων εστίασης και να ενδυναμώσουμε την πόλη της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικό προορισμό ακολουθώντας όλες τις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις βιωσιμότητας και design;

Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται οι κόσμοι του design και της γαστρονομίας;

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΜΑΘ ΑΕ ΑΟΤΑ που αναπτύσσει τον πρώτο στην Ελλάδα, Συνεργατικό Σχηματισμό Καινοτομίας για το Design (Innovative Design Cluster) και το ΙΕΚ Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Τουρισμού ξεκινούν μια σειρά εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη που έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της Γαστρονομίας, με σκοπό να αντιμετωπίσουν αυτά τα ερωτήματα συγκεντρώνοντας ένα σύνολο ειδικών, από διαφορετικούς χώρους όπως είναι αυτός της γαστρονομίας, της εστίασης, του design, του marketing, της φωτογραφίας, της τεχνολογίας.

H 1η εκδήλωση «Gastronomy & Design» φιλοξενείται στο Ok!Thess (Κομοτηνής 2) την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 (10:30 – 14:00).

Ανάμεσα στους καλεσμένους ομιλητές είναι:

Ο Θεόδωρος Κουρατζόγλου, Β’ Αντιπρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, o Απόστολος Αλτάνης, Chef Ambassador, Θεσσαλονίκη Πόλη Γαστρονομίας, ο Βαγγέλης Λιάκος, Designer, Beetroot Design Group, η Μόρφω Παπανικολάου, Αρχιτέκτων, SPARCH Architects, ο Τάσος Γεωργαντζής, Αρχιτέκτων, Urban Soul Project και ο Αντρέας Σφυρίδης, Hotel and Storyteller Photographer.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες της γαστρονομίας και της εστίασης, σε designers, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται για τα θέματα της ανάδειξης της ταυτότητας μιας πόλης βασισμένη στην κουλτούρα του φαγητού.

Σε αυτή την πρώτη εκδήλωση θα γίνει συζήτηση για τη δημιουργία ενός μενού το οποίο αναδεικνύει τα στοιχεία τοπικότητας, βιωσιμότητας και ταυτότητας της κουζίνας, καλές πρακτικές για το σχεδιασμό των χώρων τροφίμων και εστίασης, για τη δύναμη του μηνύματος της οπτικής ταυτότητας στην εστίαση (λογότυπο, κατάλογοι, χρώματα, γραμματοσειρές), καθώς και για τη σημασία της τέλειας φωτογράφισης των πιάτων.

 

Δηλώστε ΕΔΩ συμμετοχή.