Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Fam – Press Trip επαγγελματιών του τουρισμού από το εξωτερικό στη Δυτική Μακεδονία

Με πυξίδα τον πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου, ταξιδεύει το πρώτο fam – press trip στη Δυτική Μακεδονία που υλοποιεί η Εταιρεία Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής, την περίοδο 29 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2021.

Απαρτίζεται από οκτώ επαγγελματίες του τουρισμού εμπειρίας διαφορετικών εθνικοτήτων και μία Ελληνο-Αμερικανίδα δημοσιογράφο με ειδίκευση στη Βόρειο – Αμερικανική αγορά (ΗΠΑ – Καναδάς).

Στο σχεδιασμό του προγράμματος συμπεριλήφθηκαν γαστρονομικές, οινικές, πολιτισμικές, περιβαλλοντικές και άλλες εμπειρίες που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Υλοποιώντας το πρώτο μέρος του ταξιδιού, το γκρουπ ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Βεργίνα.

Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το βασιλικό τάφο του Φιλίππου Β’ και το μουσείο της Βεργίνας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Νυμφαίο της Φλώρινας όπου είχαν την ευκαιρία να δουν το καταφύγιο αρκούδας του Αρκτούρου, καθώς επίσης να ξεναγηθούν στον παραδοσιακό οικισμό και τα αξιοθέατά του.

Βραβευμένο οινοποιείο του Αμυνταίου ήταν ο επόμενος προορισμός με παράλληλη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και γευστική δοκιμή – παρουσίαση των πιο σημαντικών ετικετών.

Μένοντας στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις εταιρείας παραγωγής προϊόντων πιπεριάς Φλωρίνης με παρουσίαση και γευστική δοκιμή.

Επιπλέον, η γαστρονομία της περιοχής αναδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με γεύματα που παρατέθηκαν σε βραβευμένα εστιατόρια.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media