Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο fam – press trip στη Δυτική Μακεδονία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο fam – press trip στη Δυτική Μακεδονία το διάστημα 29 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου 2021, οκτώ επαγγελματιών του τουρισμού εμπειρίας διαφορετικών εθνικοτήτων και μίας Ελληνο-Αμερικανίδας δημοσιογράφου με ειδίκευση σε ΗΠΑ – Καναδά, που διοργάνωσε η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση κυνηγιού τρούφας, η οποία ενθουσίασε τους συμμετέχοντες και στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα στην ύπαιθρο που είχε ως βάση την τρούφα η οποία προηγουμένως συλλέχθηκε σε συνδυασμό με άλλα τοπικά προϊόντα.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Με επόμενο προορισμό την Καστοριά, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ιστορική ξενάγηση στο Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς, καθώς και επίσκεψη σε βυζαντινές εκκλησίες και αρχοντικά της πόλης.

Ακολούθησε ο γύρος της λίμνης και επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας Μαυριώτισσας.

Η περιοχή των Πρεσπών ήταν ο επόμενος προορισμός στο πρόγραμμα. Εκεί έγινε αρχικά επίσκεψη στο χωριό Ψαράδες και στη συνέχεια στο νησί του Αγίου Αχιλλείου όπου ξεναγήθηκαν πεζοπορώντας φτάνοντας στη Βασιλική του Αγ. Αχιλλείου.

Ακολούθησε βαρκάδα γύρω από το νησί με τις ηλεκτροκίνητες – ηλιακές βάρκες.

Με κατεύθυνση τον Αγ. Γερμανό, οι συμμετέχοντες επισκεφθήκαν τον παλιό νερόμυλο και τον Ιερό Ναό του Αγ. Γερμανού (11ος αιώνας).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε εξειδικευμένη ξενάγηση από την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών.

Επόμενος προορισμός του ταξιδιού ήταν η περιοχή των Γρεβενών.

Κάνοντας μια εξαιρετική διαδρομή μέσα στους καταπράσινους ορεινούς όγκους έγινε στάση στο Δοτσικό για ξεκούραση κάτω από τον πλάτανο και στη συνέχεια ξενάγηση στο παραδοσιακό γεφύρι.

Μια διαφορετική εμπειρία περίμενε τους επισκέπτες στη συνέχεια με ανάβαση στον ορεινό όγκο του Όρλιακα, πεζοπορία στο δάσος και παρουσίαση της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής από εξειδικευμένο οδηγό βουνού και περιήγηση με τζιπ 4Χ4 καταλήγοντας στο γεφύρι της Πορτίτσας όπου κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να περπατήσουν μέσα στο ποτάμι και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

Η γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα και εδέσματα κάθε περιοχής, αναδείχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, συμπεριλαμβάνοντάς τα σε κάθε γευστική δράση και στο καθημερινό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media