Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Σημαντική διάκριση των Cactus Hotels στα Bravo Sustainability Awards

Η δράση των Cactus Hotels διακρίθηκε στον πυλώνα «Bravo Environment» ανάμεσα σε 100 υποψηφιότητες μεγάλων επιχειρήσεων συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία μέσα από τη διαδικασία Διαλόγου του Θεσμού, με τη συμμετοχή 9.250 Ενεργών Πολιτών και 130 Κοινωνικών Εταίρων που συμμετείχαν στις Επιτροπές Αξιολόγησης.

Ο Θεσμός BRAVO, που εδώ και εννέα χρόνια υλοποιείται από το Quality Net Foundation, αναπτύσσει έναν ετήσιο κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν οι Επιχειρήσεις, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Κοινωνία Πολιτών. Όλοι οι οργανισμοί που συμμετέχουν στο BRAVO αποτελούν τους «Πρεσβευτές Βιώσιμης Ανάπτυξης», μίας φιλοσοφίας που υποστηρίζει ένα βιώσιμο μέλλον και οι οποίοι με τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο.

Η προσέγγιση των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ με ορίζοντα το 2030 (ΣΒΑ – Sustainable Development Goals, SDGs) αποτελεί ευκαιρία αλλά και πρόκληση για τις επιχειρήσεις. Το ζητούμενο σήμερα είναι να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη.

Τα Cactus Hotels έχουν δεσμευτεί μέσω της θέσπισης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση εντάσσοντας στις επιχειρηματικές πρακτικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις.

Σε ετήσια βάση συντάσσεται η έκθεση βιωσιμότητας της επιχείρησης στην οποία αποτυπώνονται ο βαθμός επίτευξης των στόχων που τέθηκαν και τα μετρήσιμα αποτελέσματα ως απολογισμός της χρονιάς, αλλά τίθενται και νέοι στόχοι για την επόμενη χρονιά.

Φιλοσοφία των Cactus είναι η έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης και προς αυτό συμβάλλει φυσικά η συνεργασία και ο κοινωνικός διάλογος.

Η διοίκηση των Cactus Hotels ευχαριστεί πολύ για τη βράβευση, ανάμεσα σε τόσες σημαντικές παρουσίες επιχειρήσεων, που της δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά το έργο της.

 

Σχετικά με Cactus Hotels
Τα Cactus Hotels είναι μια οικογένεια ξενοδοχείων τα οποία βρίσκονται στη βόρεια μεριά του νησιού της Κρήτης, στη Σταλίδα. Συνδυάζουν τη θέα του Κρητικού πελάγους με τη θέα του βουνού. Τα Cactus Hotels αποτελούν τον ιδανικό προορισμό διακοπών για κάθε είδους διακοπές, με πληθώρα επιλογών διαμονής, ακόμα και για τον πιο απαιτητικό πελάτη. Το μοναδικό περιβάλλον τους απελευθερώνει από τη ρουτίνα και δημιουργεί αξέχαστες αναμνήσεις.

Post Tags
Share Post