Διατηρώντας την παράδοση που έχει ξεκινήσει τα τελευταία τρία χρόνια, ξεκίνησε χτες τη λειτουργία του το Costa Navarino.
Υπενθυμίζεται ότι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν, το 2014 το «Τhe Westin Resort» είχε ανοίξει στις 22 Φεβρουαρίου, το 2015 στις 20 Φεβρουαρίου και το 2016 στις 21 Φεβρουαρίου. Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια λειτουργίας του συγκροτήματος, οι καλύτερες σεζόν τα τελευταία χρόνια ήταν το 2014 για το Westin, με τελευταία ημέρα λειτουργίας του τις 5 Δεκεμβρίου και το 2016, με τελευταία ημέρα λειτουργίας του στις 27 Νοεμβρίου.
Το συγκρότημα θα ανοίξει φέτος με υψηλές πληρότητες χάρη στη διοργάνωση του 1ου Μessinia Pro Am από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου, ενός τουρνουά που φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ο θεσμός που θα φιλοξενεί στις τάξεις του την ελίτ των γκόλφερς απ’ όλο τον κόσμο.
Φέτος οι περισσότεροι πελάτες του Costa Navarino θα προέρχονται από τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Ρωσία, την Ελβετία αλλά και από το εσωτερικό, ενώ ανοδικές τάσεις εμφανίζουν οι κρατήσεις από τη Γαλλία.
Καθόλου τυχαίο ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η αύξηση των πτήσεων για φέτος στο αεροδρόμιο της Μεσσηνίας κυμαίνεται σε ποσοστό 18%, καθώς περισσότερες από 15 αεροπορικές εταιρείες (Aegean Αirlines, British Airways, Αir Berlin, easyJet, Austrian Airlines, SAS, Τhomas Cook, Transavia κ.ά.), θα συνδέσουν την Καλαμάτα με 26 προορισμούς.
Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός της επαναφοράς της πτήσης Καλαμάτα – Αθήνα από την Αegean, με συνολικά 12 πτήσεις την εβδομάδα.
Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή στο kathimerini.gr