Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Θετικά μηνύματα για τα νησιά του Ιονίου από τη WTM

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα και οι προβλέψεις για τη χώρα μας όσον αφορά στην ερχόμενη τουριστική περίοδο από τη μεγάλη διεθνή έκθεση WTM 2021.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε με χώρο για κάθε μια Περιφερειακή Ενότητα μέσα στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Η Κέρκυρα είναι σαφώς η πρωταγωνίστρια με πολλές προοπτικές αυξήσεων στις πτήσεις από τις αεροπορικές εταιρείες, αλλά το ενδιαφέρον και οι ευκαιρίες είναι αυξανόμενα και για τα άλλα νησιά.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, σε συνάντηση ανταλλαγής απόψεων με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, αλλά και συμμετοχής της στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο ΕΟΤ σε τουριστικούς πράκτορες της βρετανικής αγοράς παρουσίασε τις προκλήσεις των Ιονίων Νήσων για την αύξηση του ποιοτικού τουρισμού, την αναβάθμιση των καταλυμάτων και των βασικών υποδομών και υποσχέθηκε τακτική ενημέρωση των γραφείων του ΕΟΤ και των τουριστικών πρακτόρων και άλλων τουριστικών παραγόντων.

«Στόχος μας είναι να πείσουμε για την υγειονομική ασφάλεια των προορισμών μας, να εμπλουτίσουμε τα προϊόντα μας με τα ποιοτικά στοιχεία της γαστρονομίας και του πολιτισμού μας, όπως και του συνδυασμού μεταξύ μεγάλων και μικρών νησιών. Διαπιστώνουμε όμως την ενδυνάμωση του ανταγωνισμού από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και αλλού και για το λόγο αυτό απαιτείται ένα ολοκληρωμένο μοντέλο αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος και της εκστρατείας ενημέρωσης για τις εξελίξεις στα νησιά μας, όσον αφορά στις υποδομές και την ασφάλεια, πέρα από τη συνήθη τουριστική προβολή», δήλωσε η κα Τσαγκαροπούλου.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media