Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Συνεργασία Δήμου Παρισιού – Film Office Ιονίων Νήσων για οπτικοακουστικές παραγωγές

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Παρίσι, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου είχε επαφές με τουριστικούς παράγοντες και αεροπορικές εταιρείες στη γαλλική πρωτεύουσα όπως και με τη διευθύντρια του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Δήμητρα Βοζίκη.

Η Περιφερειάρχης διαπίστωσε το έντονο ενδιαφέρον των γαλλικών εταιρειών για τα Ιόνια Νησιά και τις θετικές εντυπώσεις που απεκόμισαν από την αυξημένη επισκεψιμότητα των Γάλλων την τρέχουσα περίοδο σε όλα τα νησιά και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η κα Τσαγκαροπούλου προσκάλεσε γαλλικές εταιρείες να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού και τις εναλλακτικές δυνατότητες του τουρισμού.

Η Περιφερειάρχης διαπίστωσε την έμφαση που δίνουν οι Γάλλοι στο τοπικό χρώμα, την πολυτέλεια της αυθεντικότητας και ποιότητας και στα ιδιαίτερα περιβαλλοντικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά του κάθε τόπου.

Παράλληλα, η κα Τσαγκαροπούλου συμφώνησε με το Δήμο του Παρισιού για τη συνεργασία στον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών στο πλαίσιο λειτουργίας του Film Office της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ένα Μνημόνιο Συνεργασίας θα υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου του Παρισιού, το οποίο ήδη προετοιμάζεται από τις υπηρεσίες και Αντιδημάρχους Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων αντίστοιχα.

«Το φετινό καλοκαίρι με την τουριστική μας δραστηριότητα αποδείξαμε ότι είμαστε ανθεκτικοί στις κρίσεις, προνοητικοί και προσαρμόσιμοι στα νέα δεδομένα της παγκόσμιας αγοράς. Κυρίως αποδείξαμε ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από την εξάρτηση του αγγλικού τουρισμού. Η Αγγλία παραμένει μια μεγάλη αγορά για εμάς που πρέπει να διατηρηθεί και να αναβαθμιστεί ποιοτικά. Η Γαλλία μεταξύ άλλων χωρών αποτελεί την νέα μας πρόκληση», δήλωσε η Περιφερειάρχης.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media