Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Σχεδόν έτοιμο το εντυπωσιακό Grand Egyptian Museum στο Κάιρο

Σχεδόν έτοιμο κατασκευαστικά είναι το νέο «Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο» (Grand Egyptian Museum) στο Κάιρο, καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα και οι μηχανολογικές του εγκαταστάσεις σε ποσοστό 98%.

Το νέο μουσείο, που κόστισε πάνω από 1 δισ. δολάρια σε μία έκταση άνω των 500.000 τετραγωνικών μέτρων, το μεγαλύτερο στον κόσμο που θα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό.

Το τεράστιο μουσείο διαθέτει επίσης υπερσύγχρονα εργαστήρια συντήρησης, μαζί με εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, αίθουσες περιοδικών εκθέσεων, παιδικό μουσείο, συνεδριακό κέντρο, εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ανάμεσα στα 55.000 εκθέματα του νέου μουσείου, θα φιλοξενούνται πάνω από 5.000 αντικείμενα του Τουταγχαμών, του διασημότερου βασιλιά της Αιγύπτου, τα οποία προέρχονται από το βασιλικό τάφο του και πολλά παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.

Το κοινό θα «υποδέχεται» το κολοσσιαίο άγαλμα του Ραμσή ΙΙ, του τρίτου Φαραώ της 19ης δυναστείας της Αιγύπτου, βάρους 83 τόνων και ύψους εννέα μέτρων.

 

Πηγές: www.kathimerini.gr, www.sofokleousin.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media