Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Ψηφιακή περιήγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες τη λειτουργία της ψηφιακής εικονικής περιήγησης σε επιλεγμένες αίθουσες και εκθέματα των συλλογών του.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για ΑμεΑ και αφορά στην προσβασιμότητα σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και πολιτιστικές υποδομές της χώρας για εμποδιζόμενα κινητικά άτομα και άτομα με προβλήματα ακοής.

Περιηγηθείτε ψηφιακά σε 36 αίθουσες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και γνωρίστε καλύτερα 86 από τα εκθέματά του.

Ο ψηφιακός επισκέπτης περιηγείται ελεύθερα στις αίθουσες του Μουσείου και αντλεί πληροφορίες για τα επιλεγμένα εκθέματα.

Η ψηφιακή περιήγηση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με την εταιρεία PostScriptum, μέσω πολιτιστικής χορηγίας σε είδος.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Οδηγίες χρήσης:

 

Tags: Εντοπίστε τις μπλε κουκίδες μέσα στο χώρο, είτε βλέποντας την κάτοψη, το dollhouse ή κατά τη δική σας ελεύθερη διαδρομή.

Επιλέξτε σημείο ενδιαφέροντος: Κάντε κλικ στο κάτω βέλος κάτω αριστερά στην οθόνη σας για να εμφανιστεί μια οριζόντια σειρά εικόνων.

Επιλέξτε το εικονίδιο «Αναπαραγωγή» δίπλα στο κάτω βέλος ή κάντε κλικ στις εικόνες για να μεταβείτε στο σημείο ενδιαφέροντός σας.

Διαλέξτε όροφο: Επισκεφθείτε τους χώρους που θέλετε διαλέγοντας κάτοψη, όροφο ή dollhouse (προβολή από τα εικονίδια κάτω αριστερά).

Επιλέξτε αίθουσα: Επιλέξτε την αίθουσα μέσω του αριθμού της πατώντας στην κάτοψη (κάτω αριστερά).

 

Δείτε ΕΔΩ την ελληνική έκδοση της ψηφιακής περιήγησης.

Δείτε ΕΔΩ την αγγλική έκδοση της ψηφιακής περιήγησης.