Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε το webinar του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης «Οδηγός Επιβίωσης για την επανεκκίνηση του τουρισμού»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, το 2ο webinar της σειράς σεμιναρίων του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) με τίτλο «Οδηγός Επιβίωσης για την επανεκκίνηση του τουρισμού».

Κατά τη διάρκεια του webinar, πάνω από 3.000 χρήστες συνδέθηκαν στη live μετάδοση του Ζοοm και του Facebook με τους εισηγητές να παρουσιάζουν τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν από τον κόσμο του τουρισμού την επόμενη μέρα.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία αναφέρθηκε στα σημεία που επικεντρώνεται το Υπουργείο Τουρισμού όπως είναι οι εμβολιασμοί, η προτεραιοποίηση των ανθρώπων του τουρισμού, η εξέλιξη των πρωτοκόλλων και ο έλεγχος των συνόρων.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αφού συνεχάρη την κα Πατουλίδου για το έργο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και τη διοργάνωση του webinar στην πιο δύσκολη καμπή του τουρισμού, αναφέρθηκε στην ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου που είναι και ο κεντρικός εθνικός στόχος για τον τουρισμό για να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας και για να υπάρξει περισσότερο εισόδημα για τις τοπικές μας κοινωνίες επενδύοντας στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες οι οποίοι με την παρουσία τους συνέβαλαν στην επιτυχία του 2ου webinar, επεσήμανε πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΟΤΘ προηγήθηκε της πανδημίας και εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της.

Οι εισηγητές που πήραν μέρος ήταν:

• Ο Γιώργος Δρακόπουλος, ιδρυτής και CEO της Tourism Generis
• Ο Τάσος Γούσιος, Γενικός Διευθυντής της Alpha Marketing
• Η Δρ. Γεωργία Ζούνη από το τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς
• Ο Νίκος Γκολφινόπουλος του UNWTO
• Ο Δρ Ευάγγελος Χρήστου, κοσμήτορας της Σχολής οικονομίας και Διοίκησης ΔΙΠΑΕ
• Ο Δρ Κωνσταντίνος Διαμαντάρας, καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ.

Ο κ. Διαμαντάρας παρουσίασε τη συνεργασία του ΟΤΘ με το εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων και Διαδικτυακών Εφαρμογών του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ για την υλοποίηση της εφαρμογής που θα επιτρέπει στους χρήστες να αντλούν πληροφορίες για τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης απλώς περιδιαβαίνοντας την πόλη και σημαδεύοντας τα αξιοθέατα με το κινητό τους.

Για την υλοποίηση της εφαρμογής η ερευνητική ομάδα του ΔΙΠΑΕ έκανε χρήση των τεχνολογιών της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) και της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

Στόχος της εφαρμογής είναι να εντοπίζει αυτόματα ένα αξιοθέατο της πόλης, για παράδειγμα το Λευκό Πύργο, και να «ξεναγεί» το χρήστη με οπτικοακουστικά μέσα μαθαίνοντας έτσι όλες τις πληροφορίες για το συγκεκριμένο μνημείο ταξιδεύοντας στο χρόνο με έναν διασκεδαστικό τρόπο.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για:

• Τις βέλτιστες πρακτικές για την επόμενη ημέρα επανεκκίνησης του τουρισμού
• Τη στρατηγική για τη μεταβατική περίοδο, από την επιβίωση προς την αειφορία
• Για τον ψηφιακό Μετασχηματισμό Τουριστικών Επιχειρήσεων, στην πράξη
• Τις νέες προκλήσεις για την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό μετά την πανδημία
• Τις Διεθνείς Συνέργειες για την Επανεκκίνηση του Τουρισμού
• Και για την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας στην ξενάγηση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων της Θεσσαλονίκης.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media