Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

Θεσσαλονίκη: Προβολή στην Κίνα από τις greek twins

Μετά από πρόταση και πρόσκληση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), η Μαριάννα και η Σοφία Ερωτόκριτου, οι δημοφιλείς Ελληνίδες influencers, πρόβαλλαν τη Θεσσαλονίκη, σε 100άδες χιλιάδες κινεζικά νοικοκυριά.

Αυτό έγινε μέσα από την παραγωγή δύο βίντεο παρουσίασης της πόλης, τα οποία δημιούργησε ο ΟΤΘ και επιμελήθηκαν οι «Greek Twins» ειδικά για την κινεζική αγορά.

Ο ΟΤΘ ανταποκρίθηκε στην παρότρυνση του γραφείου ΕΟΤ στην Κίνα να προσελκύσει η Θεσσαλονίκη το ενδιαφέρον της τεράστιας κινηματογραφικής βιομηχανίας της Κίνας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το ένα βίντεο είναι μία ολοκληρωμένη προβολή της Θεσσαλονίκης και το δεύτερο παρουσιάζει τον προορισμό, ως hub κινηματογραφικών παραγωγών του Hollywood.

Ήδη, από τις πρώτες ημέρες που δημοσιεύτηκαν τα βίντεο έχουν συνολικά πάνω 400.000 προβολές.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης live συνδέσεις στην πλατφόρμα WeChat όπου έως και 40.000 θεατές (σε ένα σύνολο 740.000 θεατών αθροιστικά σε όλες τις μεταδόσεις) παρακολουθούσαν σε ζωντανό χρόνο την περιήγηση των @greek_twins στην πόλη.

Οι δράσεις αυτές έγιναν με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας και έχουν ως στόχο να διατηρήσουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης ζωντανή σε μία τεράστια αγορά με πολλά εκατομμύρια υποψηφίων τουριστών, «διψασμένων» για ταξίδι στην Ευρώπη μετά από δύο και πλέον χρόνια απομόνωσης.

Η Μαριάννα και η Σοφία γνωστές και ως Greek Twins έχουν την κινεζική κουλτούρα στο αίμα τους.

Από τα 18 τους βρέθηκαν στη νότια Κίνα για να σπουδάσουν, όπου έμαθαν γλώσσα και το δεύτερο χρόνο βρέθηκαν να φοιτούν στο οικονομικό πανεπιστήμιο.

Έζησαν εκεί επτά χρόνια και πλέον έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς και αγαπητές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας, ως influencers με εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους σε WeChat, Weibo και Bilibili.

Έχουν συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις και τηλεοπτικά σόου και όλα τα κάνουν ανιδιοτελώς καθώς ξεκίνησαν με αγάπη και ως χόμπι.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου μετά τη συνάντηση που είχε με τις Greek Twins δήλωσε:

«Με τη Μαριάννα και τη Σοφία έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία. Εκτός από τον εξαιρετικό χαρακτήρα τους, αγαπούν τη Θεσσαλονίκη και αυτό φαίνεται από την εκπληκτική ανταπόκριση που έχει κάθε προβολή της Θεσσαλονίκης στο κινεζικό κοινό».

Η Θεσσαλονίκη προβάλλεται στην Κίνα μέσα από τα κανάλια των Greek Twins και του γραφείου ΕΟΤ Κίνας στις πλατφόρμες:

Weibo: Filming Mecca – Thessaloniki

Bilibili: One day in Thessaloniki | Filming Mecca – Thessaloniki

Douyin: One day in Thessaloniki

Weixin: Filming Mecca – Thessaloniki