Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Ποδηλατική διαδρομή μήκους 12,6 χλμ. σχεδιάζει ο Δήμος Καλαμάτας

Έτοιμος είναι ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση που η Περιφέρεια Πελοποννήσου προγραμματίζει να εντάξει στο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 με θέμα «Πολιτιστική Διαδρομή Πελοποννήσου».

Το σχέδιο του δήμου Καλαμάτας προβλέπει τη διασύνδεση του ιστορικού κέντρου της Καλαμάτας, με την αρχαία Θουρία, τον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβιτίκων, αλλά και τα ρωμαϊκά λουτρά στην Άνθεια, μέσα από μία πολιτιστική ποδηλατική διαδρομή.

Ο σχεδιασμός στοχεύει στη διαμόρφωση μιας ασφαλούς διαδρομής για ποδηλάτες, με αθλητικά, ψυχαγωγικά και περιηγητικά χαρακτηριστικά, καθώς και μιας εναλλακτικής διαδρομής μετακίνησης μέσα σε ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Για την υλοποίηση του προτεινόμενου έργου θα αξιοποιηθεί κυρίως το παράπλευρο οδικό δίκτυο της νέας εθνικής οδού, καθώς και η ζώνη μεταξύ της κοίτης των ποταμών και των παραποτάμιων αγροτικών δρόμων.

Μικρό μέρος της διαδρομής θα διέρχεται από κοινοτικούς δρόμους.

Το έργο θα αποτελέσει έναν περιαστικό ποδηλατόδρομο μήκους 12.600 μέτρων, μια πολιτιστική διαδρομή με στόχο την προσέλκυση τόσο ντόπιων όσο και επισκεπτών για την εμπειρία μιας εναλλακτικής διαδρομής που θα συνδέει την πόλη της Καλαμάτας με την αρχαία Θουρία.

 

Πηγή: www.tharrosnews.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media