Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Πάφος: Ανοιχτά λίγα ξενοδοχεία με «γεμάτα» μόνο 10 – 15 δωμάτια το κάθε ένα

H φετινή σεζόν είχε 85% λιγότερες αφίξεις τουριστών, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Ευριπίδης Λοιζίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Λοιζίδη, στην πλειοψηφία τους στην Πάφο τα ξενοδοχεία είναι κλειστά, σημειώνοντας πως τρία μεγάλα ξενοδοχεία λειτουργούν στην Πάφο που καταγράφουν πολύ μικρές πληρότητες και κάποια άλλα μικρότερα σε Πάφο και στην Επαρχία ευρύτερα.

Σήμερα συνέχισε, τα ξενοδοχειακά καταλύματα που είναι ανοικτά έχουν «γεμάτα» μόνο 10 – 15 δωμάτια, προσθέτοντας πως αυτά παραμένουν ανοικτά, γιατί πρέπει κάποια να παραμείνουν σε λειτουργία.

 

 

Σε σχέση με τα Χριστούγεννα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως κανένας δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση, αν θα ανοίξουν δηλαδή κάποια ξενοδοχεία, ή αν αυτά που λειτουργούν θα κλείσουν την περίοδο των γιορτών.

Παρατήρησε πως ο κόσμος είναι πολύ συγκρατημένος και διερωτήθηκε πόσοι είναι αυτοί οι θαρραλέοι που θα αποφασίσουν να φιλοξενηθούν στα ξενοδοχεία της Πάφου τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Επεσήμανε δε, πως η επαναλειτουργία ενός ξενοδοχείου σημαίνει πολύ μεγάλη διαδικασία απολύμανσης και καθαρισμού, οπότε το άνοιγμα ενός ξενοδοχείου για λίγες μέρες είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα.

 

Πηγή: economytoday.sigmalive.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post