Δευτέρα 20 Μαϊου 2024

Panadvert: Ανάλυση για την ανάκαμψη της τουριστικής ζήτησης στην Κύπρο το 2023

Η ομάδα ανάλυσης δεδομένων και Performance Marketing της Panadvert ανέλυσε περισσότερα από 1,05 εκατομμύρια αναζητήσεις για κρατήσεις ξενοδοχείων για την Κύπρο συνολικά και πιο λεπτομερώς για την Πάφο, την Αγία Νάπα και τη Λεμεσό.

Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν από πολλαπλές πηγές για τις περιόδους αναζήτησης από την 1η Ιανουαρίου έως τις 12 Μαρτίου του 2023 και του 2022, αντίστοιχα.

Η ανάλυση δείχνει αύξηση της ζήτησης για την Κύπρο κατά 66% και 101% για την Πάφο ειδικότερα, ως προορισμό διακοπών σε σύγκριση με το 2022, ενώ η ζήτηση για την Αγία Νάπα και τη Λεμεσό έχει αυξηθεί κατά 55% και 53%, αντίστοιχα.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Τα κυριότερα σημεία της ανάλυσης δείχνουν ότι για το 2023, η Πάφος αντιπροσωπεύει το 68,2% – αύξηση 13% σε σύγκριση με πέρυσι – της συνολικής ζήτησης για την Κύπρο και ότι οι Βρετανοί δείχνουν μακράν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για να επισκεφθούν την Κύπρο, ακολουθούμενοι από τους Ισραηλινούς, τους Κύπριους, τους Γερμανούς και τους Ούγγρους.

Η κατανομή των μηνών δείχνει μια σαφή τάση επίσκεψης της Κύπρου τον Αύγουστο για τους Ισραηλινούς, ενώ οι Γερμανοί δείχνουν προτίμηση για το Μάιο και οι Ούγγροι για τον Ιούλιο.

Οι Βρετανοί, από την άλλη πλευρά, φαίνεται να σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Κύπρο το Μάιο φέτος και όχι τον Αύγουστο, που ήταν ο μήνας της επιλογής τους πέρυσι στην ίδια περίοδο αναζήτησης.

Μερικά άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα είναι ότι, μετά τους Βρετανούς, οι Ούγγροι ενδιαφέρονται περισσότερο να επισκεφθούν την Αγία Νάπα, ενώ οι Ισραηλινοί έκαναν φέτος οκτώ φορές περισσότερες αναζητήσεις για κρατήσεις ξενοδοχείων στη Λεμεσό.

Τέλος, η Πολωνία και η Γαλλία ανέβηκαν στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα στο top 10 των πιο ενδιαφερόμενων να επισκεφθούν την Κύπρο, γεγονός που μπορεί να οφείλεται και στο ότι η Panadvert διεξήγαγε μια καμπάνια που στόχευε αυτές τις αγορές για λογαριασμό της Hermes Airports το δεύτερο εξάμηνο του 2022, η οποία παρήγαγε περισσότερα από 109,88 εκατομμύρια εμφανίσεις ().

 

Δείτε ολόκληρη την ανάλυση της Panadvert για την Κύπρο ΕΔΩ.

 

Η Panadvert είναι ένα βραβευμένο boutique marketing agency με εξειδίκευση στο performance και data-driven marketing.

Διαθέτει γραφεία στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Λονδίνο και τη Λατινική Αμερική.