Σάββατο 4 Μαϊου 2024

Γιάννης Οικονόμου (αντιπρόεδρος ΞΕΕ): O ελληνικός τουρισμός χρειάζεται στρατηγική και πολύ περισσότερη οργάνωση

Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται στρατηγική, πολύ περισσότερη οργάνωση και καλύτερες υποδομές, ώστε τα οφέλη να είναι οικονομικά ουσιαστικότερα, αναφέρει μεταξύ άλλων ο νέος αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» της Κρήτης.

 

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Οικονόμου:

 

1. «Πρόθεσή μου, όπως άλλωστε και κατά τις δύο προηγούμενες θητείες μου στο ΔΣ του ΞΕΕ, είναι να συνδράμω ώστε να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο η σημασία της Κρήτης στον ελληνικό τουρισμό. Μέσα από μια θέση τόσο μεγάλης ευθύνης, όπως η θέση του αντιπροέδρου του ΞΕΕ, έχω την ευκαιρία να υπηρετήσω τη μεγάλη μας βιομηχανία και μαζί με τους συναδέλφους μου να αναδείξουμε και την κοινωνική διάσταση του τουρισμού για τη χώρα μας».

2. «Η Κρήτη έχει απεριόριστες δυνατότητες για πολύ μεγαλύτερη τουριστική δραστηριότητα όλο το χρόνο και με ακόμη ευρύτερη διάχυση των ωφελειών για όλη την κοινωνία, όχι μόνο για το κομμάτι της κοινωνίας που δραστηριοποιείται ευθέως με τον τουρισμό. Για να εκμεταλλευθεί η Κρήτη όλα της τα προσόντα, χρειάζεται αρκετά καλύτερη οργάνωση, υποδομές και ομαδικότητα. Ένας θεσμός με το κύρος και την εξειδίκευση του ΞΕΕ που «παντρεύει» τον ιδιωτικό τομέα με την Πολιτεία και την κρατική οργάνωση όλων των βαθμίδων μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο προς το στόχο της περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης του νησιού μας, πάντα με σεβασμό προς το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον ώστε να ωφελούνται όλοι».

3. «Διανύουμε περιόδους ιδιαίτερης δυναμικής για τον ελληνικό τουρισμό και φυσικά η Κρήτη διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο. Βέβαια χρειάζεται στρατηγική και πολύ περισσότερη οργάνωση αλλά και υποδομές μεταξύ άλλων, ώστε τα οφέλη να είναι οικονομικά ουσιαστικότερα αλλά και διαχρονικά, δεδομένου ότι η τωρινή γεωπολιτική συγκυρία ευνοεί ιδιαίτερα τη χώρα μας. Θα είμαι ευχαριστημένος όταν ως χώρα αποκτήσουμε τα προαναφερθέντα βασικά συστατικά, εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, οργάνωση και υποδομές, ώστε να μην αναφερόμαστε απλώς σε καλές χρονιές, αλλά σε μια μακροπρόθεσμη επιτυχία και προκοπή της χώρας μας μέσα από τον τουρισμό».

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Οικονόμου στο patris.gr.