Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ο καλύτερος Δεκέμβριος των τελευταίων χρόνων για τα ξενοδοχεία της Αθήνας

 

 

Τον καλύτερο Δεκέμβριο των τελευταίων χρόνων «ζει» η Αθήνα, σύμφωνα με τη ζήτηση που καταγράφεται κυρίως στα ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών, αλλά και την κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο η συνολική επιβατική κίνηση για το διάστημα 1 – 20 Δεκεμβρίου σημειώνει αύξηση 15%.

Σύμφωνα με τον Τιμ Ανανιάδη, Γενικό Διευθυντή των ξενοδοχείων «Grande Bretagne» και «King George», οι κρατήσεις το φετινό Δεκέμβριο εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 15% σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2015.

Ερμηνεύοντας την άνοδο, ο κ. Ανανιάδης τονίζει ότι οφείλεται στη σταθερά υψηλή ζήτηση από τις ΗΠΑ, αλλά και στις αυξημένες κρατήσεις από μέλη οικογενειών σεΐχηδων από τα εμιράτα του Αραβικού Κόλπου, που άλλαξαν τα σχέδιά τους και αντί να κατευθυνθούν σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, προτίμησαν την Αθήνα.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ανανιάδη, «κλειδί» αποδείχθηκαν οι επιβάτες κρουαζιέρας οι οποίοι παρέκαμψαν τα συστήματα κρατήσεων των εταιρειών κρουαζιέρας και έκλεισαν μόνοι τους δωμάτια σε ξενοδοχεία της Αθήνας, για να μείνουν λίγες μέρες στην ελληνική πρωτεύουσα, πριν ή μετά την κρουαζιέρα τους.

Τη γενική αίσθηση ενός «καλού» Δεκέμβρη επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας, Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) Αλέξανδρος Βασιλικός, ο οποίος εκτίμησε πως στη φετινή άνοδο της Αθήνας φαίνεται πως συμβάλλει η σταδιακή επιστροφή των Κυπρίων, όσο και των Ελλήνων επισκεπτών.

 

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Παναγιώτη Υφαντή στο euro2day.gr

 

Post Tags
Share Post