Δευτέρα 29 Μαϊου 2023

Mεγάλα projects που προβλέπουν τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων, επεκτάσεις και ανακαινίσεις μονάδων, σχεδιάζονται στη Χαλκιδική.

Όπως δήλωσε ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ), αλλά και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, στα 50 εκατ. ευρώ των επενδύσεων που πραγματοποιεί ο όμιλος ΙΚΟS/SANI και στα επιπλέον 35 εκατ. ευρώ που θα επενδύσει στο Ξηροποτάμι σχήμα υπό την Cronwell, θα προστεθούν δύο ακόμη σημαντικά επενδυτικά projects σε ξενοδοχειακές μονάδες σε Ιερισσό και Άγιο Μάμα.

Πιο συγκεκριμένα, μελετάται νέα μεγάλη 5άστερη ξενοδοχειακή μονάδα στoν Άγιο Μάμα και στην περιοχή που είναι το ξενοδοχείο «Portes», την οποία πάντως δεν σχεδιάζουν Ρώσοι επενδυτές.

Επίσης, βουλγαρική εταιρεία, το 2018 θα προχωρήσει στην ανακαίνιση και αναβάθμιση του άλλοτε ξενοδοχείου «Άθως» στην Ιερισσό. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ήταν επί δεκαετία κλειστό.

Η φετινή σεζόν, όλα δείχνουν ότι θα είναι πολύ καλή και για τη Χαλκιδική. Με βάση τις μέχρι σήμερα κρατήσεις, που είναι αυξημένες κατά 15%, τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής έχουν μέση πληρότητα από 10 Μαΐου έως 10 Οκτωβρίου της τάξης του 60%, όταν πέρυσι τέτοια εποχή η μέση πληρότητα ήταν 40% – 45%.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Άννης Καρολίδου στο voria.gr

Post Tags
Share Post