Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Χαλκιδική: Μείωση των κρατήσεων για το Μάιο, βελτίωση από Ιούνιο και μετά

 

Προβληματισμός υπάρχει για το φετινό Μάιο στη Χαλκιδική, καθώς με βάση τις μέχρι τώρα κρατήσεις οι πληρότητες διαμορφώνονται στο 35% κατά μέσο όρο στα ξενοδοχεία του νομού, όταν πέρυσι τέτοια εποχή ήταν στο 50%.

Τα περισσότερα resorts της Χαλκιδικής θα ανοίξουν για τις αργίες του Πάσχα που φέτος θα γιορτασθεί 28 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσιο, οι προβλέψεις για το 15νθήμερο 5 – 20 Μαΐου, για τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι δυσοίωνες και αυτό επειδή η Χαλκιδική δεν μπορεί να απαντήσει στο μεγάλο ανταγωνισμό σε επίπεδο τιμών που έχει από τη Ρόδο, την Κω και την Κρήτη.

«Στα μεγάλα τουριστικά νησιά, στα οποία η σεζόν ανοίγει νωρίς με πτήσεις charter, oι τιμές που δίνονται στα all inclusive συγκροτήματα 4 αστέρων, είναι μεταξύ 20 – 30 ευρώ το άτομο, σε νησιά που από το Μάιο έχουν καλοκαίρι. Από την άλλη, η Χαλκιδική, που βρίσκεται πιο βόρεια και έχει πιο ψυχρό καιρό τους μήνες της άνοιξης, περιμένει από τις τακτικές πτήσεις που έχουν φυσικά πιο ακριβά εισιτήρια, για να αρχίσει να κινείται η σεζόν, κάτι που συμβαίνει από τα μέσα Μαΐου και ύστερα», εξήγησε ο κ. Τάσιος.

Ωστόσο, από τον Ιούνιο και μετά η σεζόν δείχνει πως θα πάει καλύτερα αφού οι προκρατήσεις ως και το Σεπτέμβριο βρίσκονται τώρα στο 50% – 60% και αναμένεται αύξηση του ποσοστού.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Άννη Καρολίδου στο grtimes.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram

Post Tags
Share Post