Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Δύο νέες μεγάλες επενδύσεις του ομίλου Μεταξά (Maris Hotels) στην Κρήτη και στη Σαντορίνη

 

Δύο νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ένα στο νομό Λασιθίου της Κρήτης και ένα στη Σαντορίνη, σχεδιάζει να δημιουργήσει ο όμιλος Μεταξά, στον οποίο ανήκουν τα Maris Hotels (Creta Maris Beach Resort στη Xερσόνησο, Club Magic Life Candia Maris Imperial στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa στη Σαντορίνη).

Η επένδυση στο νομό Λασιθίου που θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 1.200 στρεμμάτων, ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει δύο 5άστερα ξενοδοχεία, δυναμικότητας 300 κλινών το καθένα και 208 κατοικίες. Πιο συγκεκριμένα η «Amberland A.E.» του ομίλου Μεταξά, σχεδιάζει τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος με την ονομασία CAPE THOLOS LUXURY RESORT στην περιοχή «Θόλος – Χυλόφτες – Σχοινιάς» Καβουσίου του δήμου Ιεράπετρας. Η επένδυση περιλαμβάνει στην πρώτη ζώνη δημιουργία «παραθεριστικού – τουριστικού χωριού» και στη δεύτερη ζώνη χρήση «τουρισμού – αναψυχής», με υποδομές σύνθετου τουριστικού καταλύματος και καταφυγίου τουριστικών σκαφών.

Η εταιρεία έχει υποβάλει πρόταση στο Enterprise Greece, που είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, προκειμένου να ενταχθεί στις διαδικασίες fast track, με τη συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού να έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.

Στην περιοχή Βλυχάδα της Σαντορίνης, ο όμιλος προγραμματίζει την ανέγερση 5άστερου ξενοδοχείου 67 δωματίων (φωτορεαλιστική απεικόνιση) σε ιδιόκτητη έκταση, μια επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ. Όμως, το εν λόγω σχέδιο επί του παρόντος «κολλάει» σε αδειοδοτικά ζητήματα, καθώς η οικοδομική άδεια που εξεδόθη το 2009 έχει ανακληθεί τρεις φορές από την πολεοδομική αρχή της Σαντορίνης, που επικαλείται περιβαλλοντικούς λόγους.

 

 

Διαβάστε ολόκληρα τα ρεπορτάζ της Βασιλικής Κουρλιμπίνη (ΕΔΩ) στο capital.gr και της Στεφανίας Σούκη (ΕΔΩ) στο newmoney.gr.