Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Μάστιγα για τις νόμιμες τουριστικές επιχειρήσεις τα παράνομα καταλύματα

HOUSE

 

Πάνω από 1.000.000 ευρώ έσοδα υπολογίζεται ότι έχασε στη φετινή τουριστική σεζόν ο ξενοδοχειακός κλάδος της Χαλκιδικής από την παράνομη ενοικίαση καταλυμάτων, διαμερισμάτων και μεζονετών, κυρίως σε Βαλκάνιους τουρίστες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρη Τάσιο.

«Το φαινόμενο, που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για τις νόμιμες τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, το συναντάμε σε όλη τη Χαλκιδική, αλλά είναι σε μεγάλη έξαρση στο πρώτο πόδι, σε Κρυοπηγή, Πολύχρονο, Χανιώτη, Πευκοχώρι, όπως και στο Δήμο Προποντίδας, δηλαδή σε Καλλικράτεια και Μουδανιά. Υπολογίζουμε στην Ένωση, ότι με αυτό τον τρόπο εκμεταλλεύονται έως και 50.000 διαμερίσματα, διαμερίσματα που εκμισθώνονται σαν κατοικίες και καταλήγουν, υπενοικιαζόμενα, να είναι τουριστικά καταλύματα», είπε ο κ. Τάσιος.

Το σύστημα έχει στηθεί και εξασφαλίζει αφορολόγητο, «μαύρο εισόδημα» σε όσους εμπλέκονται σε αυτό, σε Ελλάδα αλλά και εκτός της χώρας μας.

Όπως δήλωσε ο κ. Τάσιος, τα καταλύματα αυτά προωθούνται μέσω ηλεκτρονικών σελίδων, στο internet, στα ελληνικά, αλλά και σε sites που ανεβάζουν στο διαδίκτυο από Σκόπια και Σερβία.

Το δέλεαρ βεβαίως για να τραβήξουν πελάτες είναι οι χαμηλότερες τιμές από αυτές που χρεώνουν οι νόμιμες επιχειρήσεις, καθώς για παράδειγμα νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα για 30 ευρώ την ημέρα, «χτυπάνε» τις τιμές και παίρνουν πελάτες.

Πηγή: www.voria.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Άννης Καρολίδου στο voria.gr