Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Η αναγέννηση του εμβληματικού εστιατορίου «Κουκούμαβλος» στο Katikies Chromata της Σαντορίνης

Από τον όμιλο Katikies, που διαθέτει επτά πολυτελή ξενοδοχεία στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, ανακοινώθηκε η αναβίωση και η αναγέννηση ενός εκ των πλέον σημαντικών εστιατορίων της Σαντορίνης.

Πρόκειται για το ιστορικό και πολυβραβευμένο εστιατόριο Koukoumavlos, διάσημο για την καινοτόμο και τολμηρή ελληνοκεντρική fusion κουζίνα του σεφ Νίκου Πουλιάση, που ξανανοίγει τις πόρτες του, αλλά αυτή τη φορά στο συγκλονιστικό περιβάλλον του πολυτελούς ξενοδοχείου Katikies Chromata (φωτογραφίες).

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Μέσα σε ένα σκηνικό κυκλαδίτικης κομψότητας και μινιμαλιστικής φινέτσας, χτισμένο σε ένα από τα πιο προνομιούχα σημεία της Καλντέρας και με θέα που κόβει την ανάσα στο απέραντο της θάλασσας και τη μεγαλοπρέπεια του ηφαιστείου, ο Κουκούμαβλος υποδέχεται την ένδοξη νέα εποχή του.

Ο Κουκούμαβλος γεννήθηκε το μακρινό 1989, σε μία Σαντορίνη πολύ διαφορετική από αυτή που σήμερα γνωρίζουμε, όταν ένας νέος αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχος και τολμηρός σεφ, ο Νίκος Πουλιάσης, αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να ανοίξει το δικό του εστιατόριο.

Αυτό ήταν ο Κουκούμαβλος, που ήταν γραφτό να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά ελληνικά εστιατόρια όλων των εποχών.

Ο Νίκος Πουλιάσης ήταν αυτοδίδακτος, όμως κάποιες φορές το πηγαίο ταλέντο και η αγάπη για τη μάθηση μπορεί να αποδειχθούν εξίσου σημαντικά με τα πτυχία.

Η sui generis κουζίνα του, οι τολμηροί συνδυασμοί του, η καινοτόμος σκέψη του και οι διαρκείς πειραματισμοί του προσέφεραν στους επισκέπτες ένα μοναδικό οπτικό και γευστικό ταξίδι και στο εστιατόριο πολυάριθμα βραβεία.

Έτσι σήμερα, το εμβληματικό εστιατόριο της Σαντορίνης εντάσσεται στην οικογένεια Katikies και βρίσκει το νέο, και παντοτινό, τού σπίτι στο πανέμορφο σκηνικό του Katikies Chromata στο Ημεροβίγλι.

Η μακρά και στενή φιλία του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι, executive chef του Ομίλου Katikies και του εξαιρετικού σεφ Νίκου Πουλιάση επισφραγίζεται μέσα από αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική για το γαστρονομικό τοπίο της Σαντορίνης συνεργασία, που έρχεται να ανεβάσει τον πήχη του κυκλαδίτικου fine dining και να ξαναδώσει στον Κουκούμαβλο τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων εστιατορίων της Ελλάδας.

Τα καλύτερα υλικά από τη γη και τη θάλασσα της χώρας μας μεταμορφώνονται σε μοναδικά πιάτα, έτοιμα να ταξιδέψουν τους απαιτητικούς επισκέπτες του Katikies Chromata στο χρόνο και το χώρο και να τους προσφέρουν μία συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία.