Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Λούτρα Θέρμης Θεσσαλονίκης: Σχέδιο επαναλειτουργίας και τουριστικής αξιοποίησης

Πριν από μερικές ημέρες το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης ενέκρινε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δήμων Θεσσαλονίκης και Θέρμης, με σκοπό την αποκατάσταση και επαναλειτουργία των ιαματικών Λουτρών Θέρμης, καθώς και τη συνολική αναβάθμιση της έκτασης στην οποία βρίσκονται τα λουτρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον από συγκεκριμένο επιχειρηματία για την αξιοποίηση των Λουτρών, που έχει καταθέσει πρόταση στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης των Λουτρών.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η πρόταση περιλαμβάνει:

1. Την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου 50 δωματίων και 100 κλινών, με χώρους εστίασης, αίθουσα εκδηλώσεων, χώρο εκθέσεων, γυμναστήριο και εμπορικά καταστήματα.

2. Κάτω από την ξενοδοχειακή μονάδα θα υπάρχει Κέντρο Ιαματικής Θεραπείας και Ευεξίας με πισίνες, ατομικούς λουτήρες, χώρους μασάζ, περιποίησης και φυσιοθεραπείας, γυμναστήριο και σάουνα, αλλά και χώρους ειδικά διαμορφωμένους για παιδιά.

3. Στο νότιο τμήμα της έκτασης χωροθετείται η λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών Θέρμης, με εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, εξεταστήρια, γυμναστήρια, φυσικοθεραπευτήρια και υδρομασάζ.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται περίπου στα 13 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα Λουτρά της Θέρμης, που αναπτύσσονται σε μια έκταση περίπου 500 στρεμμάτων, σταμάτησαν να λειτουργούν το 2009.

 

Πηγή: www.voria.gr