Σάββατο 4 Μαϊου 2024

Το Λεωνίδιο Αρκαδίας ανερχόμενος αναρριχητικός προορισμός

O αναρριχητικός τουρισμός, είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού στην Ελλάδα, που στηρίζει την αειφορία και τις βιώσιμες πρακτικές.

Η οικονομία της περιοχής του Λεωνιδίου συνδέεται με την αγροτική παραγωγή και τις ήπιες μορφές τουρισμού, τον εποχιακό και το θρησκευτικό.

Η εδραίωση του αναρριχητικού τουρισμού στο Λεωνίδιο μπορεί να μεγιστοποιήσει τα οικονομικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, επιμηκύνοντας παράλληλα την τουριστική περίοδο, καθώς προσελκύει επισκέπτες οκτώ μήνες το χρόνο (πλην των καλοκαιρινών).

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η ιδιαιτερότητα του Αναρριχητικού Πάρκου Λεωνιδίου, πέραν των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών, έγκειται στην ποικιλία των διαδρομών όσον αφορά το βαθμό δυσκολίας, την κλίση του αναρριχόμενου κόκκινου βράχου, το μήκος των διαδρομών, τη φωτεινότητα και την εναλλαγή του φυσικού πεδίου.

Στο αναρριχητικό πάρκο, υπάρχουν περίπου 1.000 διαδρομές, με δυνατότητα να διανοιχθούν και νέες, ενώ πολλές από αυτές απευθύνονται και σε παιδιά.

Με σκοπό την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής και τη διάδοση των προτερημάτων και των δυνατοτήτων της Νότιας Κυνουρίας και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου, πρόκειται να διοργανωθεί το χειμώνα του 2022 το 4ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης, στο οποίο θα συμμετάσχουν αθλητές και αναρριχητές απ΄ όλον τον κόσμο.

 

Διαβάστε περισσότερα στο: www.travel.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media