Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

Επενδύει στον αναρριχητικό τουρισμό ο δήμος Ερμιονίδας

Την Τρίτη 17/05/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της δημοτικής αρχής του Δήμου Ερμιονίδας της Αργολίδας με την αναρριχητική ομάδα «Climb Ermionida» με θέμα τις δυνατότητες που έχει η Ερμιονίδα για αναρριχητικό τουρισμό.

Στην Ερμιονίδα υπάρχουν 250 και πλέον αναρριχητικές διαδρομές, 30 και παραπάνω διαδρομές παραδοσιακής αναρρίχησης, 10 διαδρομές πολλαπλών σχοινιών και οκτώ οργανωμένα πεδία αθλητικής αναρρίχησης.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η «ναυαρχίδα» είναι το φαράγγι Καταφύκι, όμως υπάρχουν αξιόλογα αναρριχητικά πεδία στο Κάστρο Θερμησίας, στο όρος Δίδυμο, στο Σπήλαιο Φράγχθι, στη Δάρδιζα και τον Πετρογέρακα.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός Αναρριχητικού Φεστιβάλ και η παγίωσή του κάθε Οκτώβρη στο Φαράγγι Καταφύκι, με απώτερο σκοπό να μπει η Ερμιονίδα δυναμικά στον ευρωπαϊκό αναρριχητικό χάρτη.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του Φεστιβάλ Αναρρίχησης είναι 14 – 16/10/2022.

Ο αναρριχητικός οδηγός του «Climb Ermionida» υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή στην επίσημη τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας, www.visitermionida.gr στην ενότητα δραστηριότητες και αναρρίχηση, απ’ όπου μπορεί κανείς να συλλέξει τις πληροφορίες που χρειάζεται.