Σάββατο 20 Απριλίου 2024

LE MONDE: Κορυφαία επιλογή στις τουριστικές σπουδές

 

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE έχει απόλυτη εξειδίκευση στις ξενοδοχειακές, τουριστικές και γαστρονομικές σπουδές.

Είναι πιστοποιημένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (U.N.W.T.O), μέλος της ένωσης EuroCHRIE (European Council of Hotel, Restaurant & Institutional Education) και της WACS (World Association of Chef Societies) και προσφέρει στους σπουδαστές του εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου, διαμορφώνοντας άριστα καταρτισμένους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Επίσης, τα βασικά προγράμματα εκπαίδευσης του ΙΕΚ είναι αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας.

Η άριστη υλικοτεχνική υποδομή και τo καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό, εξασφαλίζουν μία εξαιρετική σταδιοδρομία καθώς και τη διαρκή αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Εκατοντάδες απόφοιτοι του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE εργάζονται ως καταξιωμένα στελέχη σε ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Στο Ι.Ε.Κ. LE MONDE πραγματοποιούνται διετή αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών στις ειδικότητες:

 

  • Hotel Management – Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Διάρκεια: Δύο χρόνια, τέσσερα εξάμηνα και μία περίοδος πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών στην ειδικότητα Hotel Management προετοιμάζει τους νέους επαγγελματίες που θέλουν να στελεχώσουν τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Απευθύνεται σε όσους έχουν επικοινωνιακές δεξιότητες και άνεση στις συναναστροφές.

Το πρόγραμμα δημιουργεί ολοκληρωμένους επαγγελματίες που μπορούν να απασχοληθούν σε ένα ξενοδοχείο  σε όλους τους τομείς.

Η απασχόληση στον τομέα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων προσφέρει δυνατότητες για μια επιτυχημένη καριέρα σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον εργασίας στο οποίο λειτουργούν διαφορετικά τμήματα όπως η reception, το εστιατόριο, το bar, το τμήμα οργάνωσης ημερίδων και εκδηλώσεων, προσωπικών ή εταιρικών, το τμήμα οροφοκομίας, το marketing και το τμήμα πωλήσεων.

Οι απόφοιτοι του τμήματος Hotel Management της σχολής LE MONDE μπορούν να στελεχώσουν με επιτυχία όλα τα παραπάνω τμήματα.

Μετά την απόκτηση της ανάλογης επαγγελματικής εμπειρίας, οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να αναλάβουν διοικητικές θέσεις ή και να διευθύνουν τη δική τους ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Το πλήρες πρόγραμμα σπουδών της σχολής LE MONDE συνδυάζει τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιείται σε εργαστήρια που προσομοιάζουν τους πραγματικούς χώρους ενός ξενοδοχείου δημιουργώντας άρτιους και ολοκληρωμένους επαγγελματίες, έτοιμους να αναλάβουν τα καθήκοντά τους σε οποιοδήποτε τμήμα ενός ξενοδοχείου.

 

  • e – Travel Agent – Τεχνολογίες Επικοινωνίας & Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία

Διάρκεια: Δύο χρόνια, τέσσερα εξάμηνα και μία περίοδος πρακτικής άσκησης.

Σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο διεθνές τουριστικό περιβάλλον, οι σύγχρονοι τουρίστες έχουν απαιτήσεις όσον αφορά τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον τομέα της επιλογής ή προσφοράς τουριστικού προορισμού.

Το στέλεχος της ανάλογης τουριστικής επιχείρησης πρέπει να έχει βαθιά γνώση τόσο των προγραμμάτων ηλεκτρονικών κρατήσεων και διαχείρισης καθώς και παρεμφερών θεμάτων όπως τουριστική γεωγραφία, διεθνείς σχέσεις, περιβαλλοντική πολιτική και ιστορία.

Αποκτώντας όλες αυτές τις γνώσεις ο απόφοιτος του προγράμματος μπορεί να στελεχώσει με επιτυχία οποιοδήποτε τουριστικό γραφείο, πραγματικό ή ηλεκτρονικό ή να δημιουργήσει ένα δικό του αντίστοιχο γραφείο και κυρίως να κερδίσει την εμπιστοσύνη όσων τον εμπιστεύονται για τη δημιουργία ενός ονειρεμένου ταξιδιού.

 

  • Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας

Διάρκεια: Δύο χρόνια, τέσσερα εξάμηνα και μία περίοδος πρακτικής άσκησης.

Ο chef είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τη διοίκηση μιας οργανωμένης κουζίνας με απώτερο στόχο τη δημιουργία πρωτότυπων και γευστικών συνδυασμών που θα προσφερθούν σε μια οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης.

Το επάγγελμα του chef είναι απαιτητικό καθώς συνδυάζει γνώσεις τεχνικές όσο και οργανωτικές. Ο τομέας εκπαίδευσης chef ακολουθεί δύο διαφορετικές κατευθύνσεις.

Υπάρχει η πρακτική εκπαίδευση που επιτρέπει στον κάθε σπουδαστή να γνωρίσει όλες τις τεχνικές που απαιτούνται προκειμένου να δημιουργήσει νόστιμα πιάτα αλλά και να μάθει τα μυστικά για το σωστό συνδυασμό πρώτων υλών ώστε να διαμορφώσει ο κάθε ένας τη δική του γαστρονομική ταυτότητα.

Η δεύτερη κατεύθυνση, κυρίως θεωρητική, αφορά στο συντονισμό του προσωπικού κουζίνας, στη σύνθεση εδεσματολογίου, στην οργάνωση των προμηθειών, στη σωστή διατήρηση των πρώτων υλών καθώς και στην επίβλεψη της υγιεινής και της ασφάλειας στο χώρο της κουζίνας.

Ο σύγχρονος chef είναι περισσότερο από ένας απλός μάγειρας, είναι ένας κοσμοπολίτης που γνωρίζει και ενημερώνεται για τις νέες τάσεις στη μαγειρική, γνωρίζει για λεπτομέρειες που αφορούν στο συνδυασμό φαγητού και κρασιού ακόμα και για το στήσιμο του τραπεζιού ενός εστιατορίου.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης στη LE MONDE είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που προσφέρει συνδυασμό θεωρητικών και πρακτικών γεύσεων σε όλα τα παραπάνω πεδία, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους όσους αγαπούν πραγματικά τη μαγειρική να ακολουθήσουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

 

  • Pastry Chef – Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής

    Διάρκεια: Δύο χρόνια, τέσσερα εξάμηνα και μία περίοδος πρακτικής άσκησης.

Ο pastry chef είναι ο επαγγελματίας που μπορεί να εργαστεί σε οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης, ξενοδοχείο, εργαστήριο ζαχαροπλαστικής ή αρτοποιίας, catering και μπορεί να δημιουργεί σε επαρκείς ποσότητες γλυκίσματα και αρτοσκευάσματα με εκλεπτυσμένη γεύση και άρτια εμφάνιση.

Το επάγγελμα του ζαχαροπλάστη απαιτεί  έμφαση στη λεπτομέρεια και πολύ καλή γνώση των τεχνικών ζαχαροπλαστικής.

Στο σύγχρονο επαγγελματικό πεδίο υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις για πρωτότυπες γεύσεις, για σύγχρονο dessert styling, για ιδιαίτερες εφαρμογές ζαχαροπλαστικής όπως η διακοσμητική ζαχαροπλαστική, αλλά και η κάλυψη ιδιαίτερων διατροφικών αναγκών (π.χ. γλυκά χωρίς θερμίδες, αρτοσκευάσματα χωρίς γλουτένη κ.ά.).

Ο συνδυασμός πρακτικής εκπαίδευσης και θεωρητικής κατάρτισης στο πρόγραμμα Pastry Chef – Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής της LE MONDE δημιουργεί έτοιμους επαγγελματίες για να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στη ζαχαροπλαστική – αρτοποιία.

 

Έναρξη νέων τμημάτων: Φεβρουάριος 2022

Πληροφορίες – εγγραφές: 210 4830500

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ LE MONDE

Θεσσαλονίκης 45, 183 46 Μοσχάτο

(παράλληλα στην οδό Πειραιώς και ακριβώς απέναντι από τον ΗΣΑΠ Μοσχάτου)

Τ.: 210 4830500

www.lemonde.edu.gr

https://www.facebook.com/LE.MONDE.Institute/

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post