Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Κύπρος: Μόνο 20 ξενοδοχεία λειτουργούν -μέχρι σήμερα- στην Επαρχία της Πάφου

 

Περίπου 20 ξενοδοχεία επαναλειτουργούν τον Ιούλιο στην Πάφο της Κύπρου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που κατέχει ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνο Μιχαηλίδη, ο Ιούλιος αναμένεται να κινηθεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα όπως κινήθηκε και ο Ιούνιος. Ο Αύγουστος συνέχισε, μπαίνει υπό αμφιβολία, ενώ εκτιμάται, όπως είπε, ξενοδοχεία που αναμένονταν να επαναλειτουργήσουν τον Ιούλιο, πιθανόν να μην ανοίξουν.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού Συνδέσμου Ξενοδόχων, οι ξενοδόχοι αναμένουν με αγωνία να ξεκινήσει το τουριστικό ρεύμα από την αγγλική αγορά. Έχει ανακοινωθεί για τη Βρετανία η ημερομηνία περί το τέλος Ιουλίου, ωστόσο συνέχισε, όλα είναι αμφίβολα αφού θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική κατάσταση της Βρετανίας.

Ερωτηθείς για τις πληρότητες, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως στην Επαρχία της Πάφου αυτές κυμαίνονται το Σαββατοκύριακο στο 50% – 60%, και για όλο το μήνα οι πληρότητες είναι εξαιρετικά χαμηλές γύρω στο 11% – 12%.

Όπως εξήγησε ο κ. Μιχαηλίδης, το 20% περίπου του προσωπικού των ξενοδοχείων εργάζεται για μερικές μέρες της εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 οι αφίξεις τουριστών στην Κύπρο ανήλθαν σε 3.976.777, εκ των οποίων το 1.330.000 ήταν τουρίστες από τη Βρετανία.

 

Πηγές: economytoday.sigmalive.com, www.stockwatch.com.cy

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post