Κυριακή 19 Μαϊου 2024

Με παράπονα, αλλά και καταγγελίες σε tour operators και ιστοσελίδες αναχώρησαν φέτος από την Κρήτη πολλοί τουρίστες από το εξωτερικό λόγω του overbooking, καθώς πολλά ξενοδοχεία, κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ήταν γεμάτα και σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων οι πελάτες μετακινήθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία από αυτά που είχαν κάνει κράτηση, για λίγες μέρες ή και για ολόκληρο το διάστημα των διακοπών τους.

Οι ξενοδόχοι υποχρεούνται να τους πηγαίνουν σε άλλο ξενοδοχείο αντίστοιχης κατηγορίας ή να τους αποζημιώνουν οικονομικά, ωστόσο πολλοί δεν θέλουν να πάνε σε διαφορετικό ξενοδοχείο από αυτό που έκαναν κράτηση, ακόμη και εάν είναι καλύτερο.

Ο γενικός διευθυντής της TEZ tour Ελλάδας Μανόλης Απλαδενάκης δήλωσε: «Τα παράπονα, ιδιαίτερα τη φετινή σεζόν, από πελάτες μας ήταν φοβερά και αφορούσαν όλους τους νομούς της Κρήτης. Άλλοι διαμαρτύρονταν στον τουρ οπερέιτορ, άλλοι στον ξενοδόχο, άλλοι κάνουν γραπτές καταγγελίες σε ιστοσελίδες τουρισμού. Το ζήτημα είναι ότι το overbooking κάνει κακό στον τουρισμό. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα και να λέμε στον τουρίστα θα πας σε άλλο ξενοδοχείο και όχι αυτό που διάλεξες».

Κάποιοι μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, αρνούνται να μετακινηθούν και δημιουργούνταν πολύ δυσάρεστες καταστάσεις μέχρι να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.

 

Πηγή: www.patris.gr

Share Post