Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Κρήτη: 200.000 τουρίστες μέχρι το τέλος Απριλίου

 

Έξι πτήσεις εξωτερικού από τη Γερμανία, τη Βρετανία και την Ελβετία έφεραν 884 τουρίστες την Κυριακή 27 Μαρτίου, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, «Νίκος Καζαντζάκης», την ώρα που και στο αεροδρόμιο των Χανίων προσγειώνονταν οι πρώτες πτήσεις από Γερμανία, Πολωνία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας οι προγραμματισμένες ημερήσιες αφίξεις πτήσεων θα κυμαίνονται σε ανάλογα επίπεδα, από 1η Απριλίου θα διπλασιαστούν, ενώ στις 9 Απριλίου, μία εβδομάδα πριν από το Καθολικό Πάσχα, αναμένονται οι πρώτες μαζικές αφίξεις πτήσεων, καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα έχουν προγραμματιστεί 50 αφίξεις εξωτερικού.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, εκτίμησε ότι το 2022 οι αφίξεις τουριστών στην Κρήτη από το εξωτερικό θα φτάσουν στο 90% του αριθμού των τουριστών του 2019, αν και τον τελικό απολογισμό θα κρίνει το πόσο σύντομα θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλη Βλατάκη, η σεζόν θα κλείσει με αφίξεις που θα κυμαίνονται στο 80% εκείνων του 2019, ενώ μέχρι το τέλος Απριλίου, στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων αναμένεται να έχουν φτάσει 200.000 τουρίστες.

 

Πηγή: www.ertnews.gr (δείτε ΕΔΩ & ΕΔΩ)

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post