Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Ίδρυση σχολών Ξεναγών στην Κέρκυρα, στο Ρέθυμνο και στη Ρόδο

 

Τις προκηρύξεις για την εισαγωγή σπουδαστών σε τρεις νέες σχολές ξεναγών, στο Ρέθυμνο της Κρήτης, την Κέρκυρα και τη Ρόδο, υπέγραψε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας.

Ταυτόχρονα, εκδόθηκαν και οι προκηρύξεις για την εισαγωγή νέας σειράς σπουδαστών στις Σχολές Ξεναγών Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Οι προκηρύξεις για τις νέες Σχολές Ξεναγών Κέρκυρας, Ρέθυμνου Κρήτης και Ρόδου αφορούν στην εισαγωγή 40 σπουδαστών σε κάθε σχολή.

Στις Σχολές Ξεναγών Αθήνας και Θεσσαλονίκης προβλέπεται η εισαγωγή 35 σπουδαστών.

Οι υποψήφιοι προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής πρέπει να υποβάλλουν από 31/08/2020 μέχρι 11/09/2020 στον ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr αίτηση συμμετοχής, η οποία γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού ηλεκτρονικά.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Όπως τονίζει σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας:

«Για πρώτη φορά υπάρχει ένα εθνικό πλαίσιο για τη λειτουργία των Σχολών Ξεναγών σε πέντε πόλεις της χώρας. Πρόκειται για μια εξέλιξη που αλλάζει το χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης. Μέσα από τη λειτουργία αυτών των σχολών, θα εκπαιδευτούν στελέχη ικανά για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις της τουριστικής αγοράς και αναδεικνύεται η επαγγελματική ταυτότητα των Ξεναγών».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media