Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025

Gargaretta: Sharing and pairing με το Κτήμα Χαριτάτου

Το Κτήμα Χαριτάτου, ένα οινοποιείο με αμιγώς οικογενειακή φιλοσοφία και η Gargaretta, το Bistrot που βρίσκεται δίπλα στο μουσείο της Ακρόπολης και ανήκει στον ξενοδοχειακό Όμιλο HP Hotels, με επίσης οικογενειακή φιλοσοφία σας υποδέχονται σε μια ξεχωριστή βραδιά Sharing and Pairing, την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 20.00.

Το Κτήμα Χαριτάτου είναι γνωστό στην Κεφαλλονιά για τη μακρά του παράδοση στην ενασχόληση με τη γη, τον πολιτισμό, τις τέχνες καθώς και για το περίφημο οινοποιείο του.

 

 

Ένα οινοποιείο που δημιουργεί μονοποικιλιακά κρασιά, διατηρώντας αυτούσιες τις τοπικές ποικιλίες, τιμώντας έτσι την κεφαλονίτικη παράδοση.

Πρόκειται για ένα μπουτίκ οικογενειακό οινοποιείο που σέβεται το οικοσύστημα και λειτουργεί ολιστικά σε κάθε επίπεδο με τον κύκλο ζωής να αναπτύσσεται και να λειτουργεί εκεί, σε αρμονία με το περιβάλλον του.

Highlight: Όλες οι ετικέτες έχουν πάρει το όνομά τους είτε από κάποιο μέλος της οικογένειας είτε είναι εμπνευσμένες από κάποιο γεγονός ή πρόσωπο που συνδέεται με το Κτήμα!

TA KΡΑΣΙΑ

Mademoiselle: Απαλή, λεπτεπίλεπτη, με τρόπους, όπως θα έπρεπε να είναι άλλωστε μια Mademoiselle.

Μία μαυροδάφνη δεξαμενής με τα αρώματα των φρέσκων βοτάνων της Κεφαλλονιάς, των ζουμερών κερασιών και των ώριμων βύσσινων πασπαλισμένα ανάλαφρα με λευκό πιπέρι και κανέλα.

Φρέσκια δροσερή, με τραγανή οξύτητα και απαλές τανίνες και έντονα φρουτώδη επίγευση που διαρκεί για ώρα.

Σερβίρεται και κρύα.

 

Madame H: Η μαύρη ντίβα του κεφαλονίτικου αμπελώνα με λαμπερό πορφυρό χρώμα είναι μια αληθινή «γυναίκα», ζουμερή, βελούδινη και λεπτεπίλεπτη.

Κεράσι, βύσσινο, ώριμη φράουλα και σε δεύτερο φόντο αρώματα μαύρης ελιάς, πράσινου πιπεριού, δάφνης αλλά και δέρματος.

Ισορροπημένη οξύτητα και μαλακές καλοδουλεμένες τανίνες. Ζουμερό κεράσι και βύσσινο που συνδυάζονται με νότες πράσινου τσαγιού, ενώ αρώματα κακάο και δρυός από το βαρέλι κάνουν διακριτική την παρουσία τους. Νόστιμη επίγευση κερασιού, που επιμένει.

Προτείνεται decanting 30 – 40 mins.

 

Typaldo: Πολυβραβευμένο και υπερήφανο, αυτό το ιδιαίτερο ξηρό Μοσχάτο με χαρακτήρα και στυλ.

Εξωτικά φρούτα, λάιμ και ώριμος ανανάς σε συνδυασμό με κομπόστα βερίκοκο. Μέλι και κυδωνόπαστα που συμπληρώνουν το εκρηκτικό αρωματικό σύνολο. Στο τελείωμα ξεχωρίζει η μακράς διάρκειας, φρουτένια επίγευση.

 

Perfect Pairing

• Πλιγουροσαλάτα σε κανόλι αγγουριού με καπνιστή πέστροφα, κουκουνάρι και κονφί ντομάτα με Typaldo (Λευκός ξηρός οίνος 100% Μοσχάτο).

• Τραγανή λαδόπιτα ρόδου/Φάβα αρωματισμένη με περγαμόντο και γαρίδασωτέ με Typaldo (Λευκός ξηρός οίνος 100% Μοσχάτο).

• Ταρταλέτα με μους ελληνικών τυριών, με μαρμελάδα ντομάτας και τραγανό χοιρομέρι με Mademoiselle (δροσερή Μαυροδάφνη 100% δεξαμενής).

• Χοιρινό μάγουλο με πουρέ από καπνιστό κουνουπίδι και πορτοκάλι με Madame H (Μαυροδάφνη από βαρέλι).

• Macaron με πικρή σοκολάτα και αμύγδαλο dessert με κρασί έκπληξη!

➢ Τιμή 25€/ανά άτομο

 

Gargaretta: Ροβέρτου Γκάλι 1, Ακρόπολη

Κρατήσεις: 210 9228713 & [email protected]