Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Επίσκεψη Χάρη Θεοχάρη στη Βρετανία

 

Συναντήσεις με ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και στελέχη από την τουριστική αγορά της Βρετανίας θα έχει στο Λονδίνο ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ο Υπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στη βρετανική πρωτεύουσα από τη Δευτέρα, 10 έως την Τετάρτη, 12 Μαΐου, προωθώντας το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού για το 2021.

Στο πρόγραμμα του κ. Θεοχάρη συμπεριλαμβάνεται επίσης σειρά συνεντεύξεων σε μέσα ενημέρωσης παγκόσμιας εμβέλειας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης, αρμόδιο για ζητήματα Ασίας και Διεθνούς Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου Nigel Adams.

Αναμένεται να συζητηθούν οι όροι απελευθέρωσης των μετακινήσεων μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας κατά το αμέσως προσεχές διάστημα.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ακολούθως, ο Υπουργός Τουρισμού θα συναντηθεί με ανώτατα στελέχη των τριών μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της Βρετανίας, δηλαδή της British Airways, της easyJet (για τις αεροπορικές πτήσεις, αλλά και την πρακτόρευση ταξιδιών) και της Jet2.

Οι τρεις αυτοί αερομεταφορείς εξυπηρετούν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και η συχνότητα των δρομολογίων τους προς τη χώρα μας είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο πρακτικά όσο και συμβολικά, καθώς αποτελεί απόδειξη εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως ασφαλούς προορισμού.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό.

Ενδεικτικά, το 2019 η Ελλάδα υποδέχτηκε περίπου 3,5 εκατ. ταξιδιώτες από τη Βρετανία.

Εκτός από τους εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών, ο κ. Θεοχάρης στο Λονδίνο θα συναντήσει επίσης το  Noel Josephides, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ανεξάρτητων Τουριστικών Πρακτόρων (Association of Independent Tour Operators, AITO) και Πρόεδρο του Travel Foundation.

Στο πρόγραμμα του κ. Θεοχάρη περιλαμβάνεται σειρά συνεντεύξεων σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης υψηλού κύρους και διεθνούς απήχησης, όπως BBC, Sky News, The Telegraph κ.ά., ενώ προβλέπεται ειδική συνάντηση με τους ανταποκριτές ελληνικών δικτύων στο Λονδίνο.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media