Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

LOT: Νέες πτήσεις από Πολωνία για Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ρόδο

Νέες πτήσεις της LOT προς την Ελλάδα, ανακοινώθηκαν μετά τη συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με ανώτατα στελέχη του εθνικού αερομεταφορέα της Πολωνίας, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πολωνία.

Κοινό στοιχείο σε όλες τις συνομιλίες που είχε στη Βαρσοβία ο κ. Θεοχάρης, ήταν η επιβεβαίωση του έντονου ενδιαφέροντος για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, γεγονός το οποίο επισφράγισε μια νέα συμφωνία με την LOT.

Αποτέλεσμα των συνομιλιών ήταν η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας, ειδικά για το καλοκαίρι του 2021.

Αφορά στην επέκταση του προγράμματος των πτήσεων της LOT, με τρία δρομολόγια από το Πόζναν, το Κατοβίτσε και το Γκντανσκ, προς τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τη Ρόδο, αντίστοιχα.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμφωνία, τονίζοντας ότι «πρόκειται για πτήσεις που έρχονται να προστεθούν στο εκτεταμένο πρόγραμμα της LOT. Το οποίο, μάλιστα, είναι πολύ μεγαλύτερο ακόμα και από το 2019. Είμαι σίγουρος πως με αυτές τις συμφωνίες ο ελληνικός τουρισμός το φετινό καλοκαίρι θα επιτύχει σημαντικές πρωτιές».

Επιπλέον, ο κ. Θεοχάρης είχε συνομιλίες με τον Marcin Dymnicki, CEO της TUI Πολωνίας, η οποία ξεκινά τις πρώτες πτήσεις στις 14 Μαΐου προς Ζάκυνθο και Ρόδο, στις 16 Μαΐου προς Κω και στις 17 Μαΐου προς Κρήτη.

Η TUI Πολωνίας έχει προϋπολογίσει το διπλασιασμό των επισκεπτών προς την Ελλάδα σε σχέση με το 2020.

Εκτιμάται ότι οι Πολωνοί τουρίστες τους οποίους εξυπηρετεί η TUI Πολωνίας για το ταξίδι και τη διαμονή στη χώρα μας, φέτος θα ανέλθουν στο 70% σε σχέση με το 2019.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Τουρισμού είχε διαδοχικές συσκέψεις με εκπροσώπους των μεγαλύτερων tour operators και τουριστικών πρακτορείων της Πολωνίας.

Αναλυτικά, ο κ. Θεοχάρης συνάντησε τον Adam Banczerowski, Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του τουριστικού οργανισμού Itaka. Περίπου το 50% των πωλήσεων ολοκληρωμένων προγραμμάτων για καλοκαιρινές διακοπές, αφορούν σε 10 ελληνικούς προορισμούς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τουριστική κίνηση από την Πολωνία προς την Ελλάδα είχαν επίσης οι επαφές του κ. Θεοχάρη με τους εκπροσώπους του Grecos Holiday, ενός tour operator ο οποίος εξειδικεύεται αποκλειστικά στα ταξίδια προς την Ελλάδα.

Η Grecos Holiday σχεδιάζει τη διατήρηση του 80% των επισκεπτών του 2019, ενώ διαθέτει προσφορές προς 14 ελληνικούς προορισμούς.

Κατά τη συνάντηση του Υπουργού με το τμήμα Πολωνίας του Μουζενίδης Travel, προέκυψε η διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα απορροφά το μεγαλύτερο μερίδιο των πωλήσεων του συγκεκριμένου tour operator, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι τα ταξίδια προς τη χώρα μας το 2021 θα συνεχιστούν έως τον Οκτώβριο.

Προβλέπεται, δε, ότι η ζήτηση θα αυξάνεται σταδιακά, σε συντονισμό με τον εμβολιασμό όλο και μεγαλύτερων τμημάτων του πληθυσμού σε Ελλάδα και Πολωνία.

Με βάση την εικόνα των μέχρι στιγμής κρατήσεων, τα στελέχη του Μουζενίδης Travel διατύπωσαν την πρόβλεψη ότι οι Πολωνοί τουρίστες προς την Ελλάδα θα φτάσουν περίπου το 70% των επισκεπτών του 2019.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media