Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025

Ένωση Ξενοδόχων νομού Ιωαννίνων: Προβολή του νομού στη Βρετανία

Την προβολή της περιοχής στην εβραϊκή εφημερίδα της Βρετανίας Jewish Chronicles εξασφάλισε η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων μέσω του έργου THEMA που υλοποιεί στο πλαίσιο του προγράμματος «INTERREG IPA II CBC Greece – Albania 2014 – 2020».

Η αναφορά της εφημερίδας Jewish Chronicles στο νομό είναι ιδιαίτερη σημαντική, καθώς η εφημερίδα είναι η αρχαιότερη και μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στον κόσμο που απευθύνονται στο εβραϊκό κοινό, ο δε ιστότοπός της, στον οποίο επίσης υπάρχει δημοσιευμένο το σχετικό ρεπορτάζ, παρακολουθείται από εκατομμύρια αναγνώστες κάθε εβδομάδα.

Για την πραγματοποίηση του ρεπορτάζ συντακτική ομάδα της εφημερίδας με τη δημοσιογράφο του τουριστικού ρεπορτάζ Rebecca Barnes έμειναν για ένα τετραήμερο στο νομό και περιηγήθηκαν στην πόλη, σε χωριά καθώς και στο Οικοπάρκο Βίκου – Αώου.

 

 

Όπως ανέφερε η κα Barnes, «ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία καθώς, εκτός των άλλων, απέδειξε ότι ο τουρισμός στην ορεινή περιοχή της Ηπείρου μπορεί να παραμείνει αλώβητος από τον κορονοϊό, αφού η μορφολογία του εδάφους, η διασπορά των τουριστών στην τεράστια ορεινή περιοχή, ο μικρός αριθμός δωματίων ανά κατάλυμα αλλά και οι πολλές διαφορετικές δραστηριότητες για τις οποίες προσφέρεται η περιοχή δημιουργούν πολύ μικρή πυκνότητα τουριστών. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μαζί με τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που συναντήσαμε όπου πήγαμε, μας δημιούργησαν την αίσθηση ενός πραγματικά ασφαλούς τουριστικού προορισμού».

Στο ρεπορτάζ της που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, η κα Barnes κάνει ειδική αναφορά στις υπαίθριες δραστηριότητες, στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής, στην εφαρμογή THEMA app που οδηγεί τον επισκέπτη της περιοχής στο φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της, στις υποδομές φιλοξενίας και εστίασης, αλλά και στην τοπική γαστρονομία.

Το ρεπορτάζ καταλήγει με την παρότρυνση στους αναγνώστες της εφημερίδας να «επισκεφθούν οπωσδήποτε αυτή την ελάχιστα γνωστή γωνιά της Ελλάδας, να εξερευνήσουν τις γωνιές της και να απολαύσουν τη γαλήνη της, καθώς η Ήπειρος σε κάνει να ξεχάσεις τη βιασύνη και το άγχος της ζωής».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media