Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Τηλεδιάσκεψη Διοίκησης Επιμελητηρίου Ιωαννίνων – Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 μεταξύ της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν τα μέλη της Ένωσης ξενοδόχων να εγγραφούν ως μέλη, κάτι το όποιο είχε ήδη εγκριθεί ομόφωνα από το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, μια κίνηση που θα δώσει άλλη δυναμική και αναπτυξιακή πορεία στον τουριστικό κλάδο μέσω και της υποστήριξης του Επιμελητηρίου, αφού υπάρχει η βούληση να δημιουργηθεί τμήμα τουρισμού, με την πρόσληψη εξειδικευμένου στελέχους και την απαραίτητη γραμματειακή υποστήριξη.

Άμεσα το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη σύσταση αρχικά μιας Επιτροπής Τουρισμού, η οποία βέβαια θα συζητηθεί και με την Περιφέρεια Ηπείρου, με σκοπό την καλύτερη υποστήριξη του Τουριστικού Προϊόντος και τη δημιουργία ενός ισχυρού BRANDING για τον προορισμό.

Στόχος της αρχικής αυτής ενέργειας είναι να μετεξελιχτεί το όλο εγχείρημα σε μια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανώνυμη εταιρεία, που θα αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, στα πρότυπα του Οργανισμού Προώθησης και Προβολής της Χαλκιδικής, η οποία θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη της τουριστικής στρατηγικής της περιοχής, τη στελέχωση της με τους κατάλληλους επαγγελματίες, τη λήψη αποφάσεων για την προβολή και προώθηση, την επιλογή των εκθέσεων και άλλων σύγχρονων πρακτικών που θα ακολουθηθούν, καθώς και τους τρόπους που θα γίνει η προσέλκυση νέων αγορών – στόχων.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων αποφάσισαν να εργαστούν με σκοπό την ενεργοποίηση της πλατφόρμας κρατήσεων filoxeno, που ήδη έχει δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ως ένα επιπρόσθετο εργαλείο για τους επαγγελματίες της περιοχής στο κομμάτι των κρατήσεων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια διεκδίκησης της σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με το βόρειο τμήμα της πόλης στην περιοχή ΔΡΙΣΚΟΣ, ένα αίτημα το οποίο δεν έχει μόνο αναπτυξιακό χαρακτήρα για την ευρύτερη περιοχή, αλλά θα δημιουργήσει αποσυμφόρηση των οχημάτων στο λεκανοπέδιο, καθώς μέχρι σήμερα η μόνη είσοδος είναι από την πλευρά της παλαιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, καθώς και τη δημιουργία του άξονα ο οποίος θα συνδέσει την Εγνατία Οδό με το Ζαγόρι, την Κόνιτσα και το Πωγώνι.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας, οι διεκδικήσεις και οι συνέργειες θα είναι υψηλά στη ατζέντα των δύο πλευρών και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Προτεραιότητα είναι διάφορα προγράμματα που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, όπως η συνέχιση με μεγαλύτερο προϋπολογισμό του TOURISM 4 ALL για το έτος του 2021, η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, καθώς και η ανάληψη δράσεων για την προσέγγιση χαμηλού κόστους αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Ήταν μια πρώτη τηλεδιάσκεψη αφού σύντομα θα τεθούν εκ νέου και επί τελικής φάσης, η κοινή συνεργασία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων σε όλα τα επίπεδα.

Από την πλευρά της διοίκησης του Επιμελητηρίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Δημητρίου, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Παπαρούσης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασιλείου, ενώ από την πλευρά της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων συμμετείχε σύσσωμο το Δ.Σ., το οποίο απαρτίζεται από τον Πρόεδρο κ. Σουρέλη, τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Σιούτη, το Β’ Αντιπρόεδρο κ. Ζαρκάδα, το Γ. Γραμματέα κ. Βαντώλα, τον Ταμία κ. Πατερούση και τα μέλη κ. Εξάρχου και κ. Τάσσο.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media