Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Εγκρίθηκε το νέο λογότυπο της Κω

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το νέο λογότυπο του Δήμου Κω, που προέκυψε μετά από διαγωνισμό. Στο διαγωνισμό κατατέθηκαν 64 προτάσεις και οι συμμετέχοντες ήταν από το νησί της Κω, αλλά και από διάφορες περιοχές εντός και εκτός Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κύπρο, Αγγλία και Γερμανία).

Νικητής του διαγωνισμού είναι ένα νέο και ταλαντούχο παιδί από την Κω, ο Δαυίδ Καραθωμάς από το Πυλί.

Ο Δήμος Κω, αποκτά για πρώτη φορά το δικό του λογότυπο. Ένα λογότυπο με ιδιαίτερη αισθητική και ισχυρό συμβολισμό. Το λογότυπο που επιλέχθηκε ως το καλύτερο είναι σχεδιασμένο με μπλε γραμμές σε άσπρο φόντο και απεικονίζει χαρακτηριστικά σημεία του νησιού.

 

 

Όπως περιγράφει ο ίδιος ο δημιουργός του, παιδί της Κω, στο επεξηγηματικό κείμενο της πρότασής του, η ιδέα του βασίστηκε στους τέσσερις πυλώνες που χαρακτηρίζουν το νησί:

– Τον Ιπποκράτη, το πιο ισχυρό σύμβολο του νησιού.
– Τη θάλασσα, που είναι στοιχείο της ταυτότητας του νησιού.
– Τον πολιτισμό, με μνημεία που προέρχονται από διαφορετικές ιστορικές περιόδους.
– Τον τουρισμό και τη φιλοξενία που αποτελούν σήμα κατατεθέν αυτού του νησιού.

Το λογότυπο του Δήμου είναι συμβολικό, σύγχρονο, καλαίσθητο, αναγνωρίσιμο και δυνατό επικοινωνιακά. Περιγράφει την Κω και αποτυπώνει την ιστορία της με έναν μοντέρνο τρόπο.

Στο νικητή θα απονεμηθεί έγγραφος τίτλος και χρηματικό βραβείο 2.000 ευρώ κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής όπου θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του λογότυπου, ενώ στους δημιουργούς της δεύτερης και τρίτης καλύτερης πρότασης θα αποδοθεί κατά τη διάρκεια της ίδιας τελετής εύφημος μνεία.

 

Πηγή: www.kostoday.com