Η μαρίνα στον Άλιμο
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προκήρυξε διαγωνισμούς μακροχρόνιας ενοικίασης (τουλάχιστον 35 χρόνια), για τις μαρίνες του Αλίμου στην Αττική και της Χίου.
Για τη μαρίνα Αλίμου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στις 16 Ιανουαρίου, ενώ για τη μαρίνα Χίου στις 18 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, αφού εξεταστούν αν πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής, οι ενδιαφερόμενοι που τα καλύπτουν θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.
Η μαρίνα του Αλίμου, που προσφέρει σχεδόν 1.100 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων μεγεθών και έχει χερσαία ζώνη 210 περίπου στρεμμάτων, βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας.
Η μαρίνα της Χίου βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα των ανατολικών ακτών του νησιού και πιο συγκεκριμένα στη θέση Καστέλο, πλησίον της οικιστικής περιοχής Βροντάδος, σε απόσταση 2,5 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Χίου.
Η χερσαία ζώνη της μαρίνας καλύπτει επιφάνεια 35 στρεμμάτων περίπου, αλλά είναι ανεκμετάλλευτη και χαρακτηρίζεται από πλήρη απουσία υποδομών.

Η μαρίνα της Χίου
Σήμερα, η μαρίνα δεν είναι λειτουργική, ενώ ένας μικρός αριθμός σκαφών αναψυχής ενίοτε ελλιμενίζεται. Παρόλα αυτά, η μαρίνα θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τουλάχιστον 170 σκάφη αναψυχής διαφόρων κατηγοριών μήκους έως 25 μ. ύστερα από περιορισμένης κλίμακας παρεμβάσεις.
Επιπροσθέτως, η μαρίνα έχει το δυναμικό για την ανάπτυξη όλων των αναγκαίων για τη λειτουργία της χερσαίων υποδομών, συμπεριλαμβανομένoυ χώρου χερσαίας απόθεσης σκαφών, καθώς επίσης και άλλων χρήσεων αναψυχής και τουρισμού.