Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

REDS: Αναλαμβάνει τις επόμενες ημέρες τη διαχείριση της μαρίνας του Αλίμου

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας μακροχρόνιας ενοικίασης της μαρίνας του Αλίμου, είναι μια από τις στρατηγικές προτεραιότητες της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Στέφανος Βλαστός, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 31ο «Greek Economic Summit».

Ο κ. Βλαστός αναφέρθηκε στην παραχώρηση της μαρίνας του Αλίμου στο νέο επενδυτή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στο σύνολο των αναπλάσεων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, κρίνοντας ότι η επένδυση στη μαρίνα του Αλίμου σε συνδυασμό με την ανάπλαση του έργου του Ελληνικού, αλλά και του σταδίου Tae Kwon Do θα αναδιαμορφώσουν την ευρύτερη περιοχή και θα συμβάλλουν πολλαπλασιαστικά στη δημιουργία σημαντικής ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες και την ελληνική οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο υπεγράφη η σύμβαση μακροχρόνιας ενοικίασης (για 40 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για 10 χρόνια) της μαρίνας του Αλίμου στην εταιρεία «Άκτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε.», θυγατρική του ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», έναντι ποσού 57,5 εκατ. ευρώ.

Η μαρίνα του Αλίμου, που είναι μία από τις μεγαλύτερες μαρίνες στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς προσφέρει περίπου 1.100 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων μεγεθών, βρίσκεται στην παραλιακή της Αθήνας (λεωφόρος Ποσειδώνος στον Άλιμο), 15 χλμ. από το κέντρο της πρωτεύουσας, 8 χλμ. από το λιμάνι του Πειραιά, 30 χλμ. από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αλλά και πολύ κοντά στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, που θα υλοποιηθεί η μεγάλη επένδυση της Lamda Development.

Η «Άκτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε.» θα υλοποιήσει μέσα στην επόμενη πενταετία επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ, με σκοπό η μαρίνα του Αλίμου να μετατραπεί σε έναν κορυφαίου επιπέδου τουριστικό λιμένα.

Στη χερσαία ζώνη της μαρίνας, έκτασης 210 στρεμμάτων, προβλέπεται η ανάπτυξη περίπου 18.000 τ.μ. σύγχρονης σχεδίασης, μοντέρνων ισόγειων ή έως δύο ορόφων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, cafe, bars), ξενοδοχείο, γραφεία, χώρους αποθήκευσης και επισκευής σκαφών, καθώς και εμπορικές χρήσεις (καταστήματα).

Οι εγκαταστάσεις της μαρίνας θα περιβάλλονται από δρόμους, πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους, χώρους στάθμευσης και πρασίνου.

Στη θαλάσσια ζώνη της μαρίνας, έκτασης σχεδόν 428 στρεμμάτων, θα έχουν τη δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 1.000 σκάφη αναψυχής, μετά και την ανακατασκευή των πλωτών προβλητών, οι οποίες στο σύνολό τους θα φέρουν ένα νέο, σύγχρονο σχεδιασμό που θα αξιοποιεί πλήρως τον απαραίτητο χώρο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σκαφών και των χρηστών τους.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Να σημειωθεί ότι την υλοποίηση των έργων ριζικής ανακατασκευής και τη διαχείριση της μαρίνας έχει αναλάβει η REDS (Real Estate Development & Services), που είναι επίσης θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Τη μαρίνα του Αλίμου συνεχίζει να τη διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ μέχρι την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης της έκτασης στην «Άκτωρ Παραχωρήσεις».

Σύμφωνα με σχετικά πρόσφατο ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», η καθυστέρηση της υπογραφής της συμφωνίας παράδοσης – παραλαβής ανάμεσα στην ΕΤΑΔ και την «Άκτωρ», οφείλεται σε μια σειρά ζητημάτων που ακόμη δεν έχουν λυθεί (απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών που βρίσκονται στο χερσαίο χώρο της μαρίνας, σκάφη που εξακολουθούν να ελλιμενίζονται αν και οι συμβάσεις τους δεν έχουν ανανεωθεί κ.ά.).

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media