Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Authentic Big Blue: Η «καρδιά» του καταδυτικού τουρισμού χτυπά στην Αμοργό

Να καταστήσει την Αμοργό προπονητικό κέντρο ελεύθερης κατάδυσης, που θα προσελκύει αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φιλοδοξεί η ομάδα του Authentic Big Blue, που ξεκίνησε τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνεται την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και διεξάγεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείων Τουρισμού, Ναυτιλίας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Αμοργού.

Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης, με τη συμμετοχή των καλύτερων Ελλήνων και ξένων δυτών, που αποτίει φόρο τιμής στους θρύλους της ελεύθερης κατάδυσης, Jacques Mayol και Enzo Maiorca οι οποίοι ενέπνευσαν τον Luc Besson να γυρίσει την ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» (1988) στα υπέροχα νερά της Αμοργού.

«Δεν προσδοκούμε από την πρώτη κιόλας χρονιά διεξαγωγής του event να γίνει τουριστική «απόβαση» στο νησί, διότι οι υποδομές προς το παρόν δεν είναι τέτοιες που να μπορούν να υποστηρίξουν ένα μεγάλο κύμα τουριστών. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε ανθρώπους που είναι δεμένοι με τη θάλασσα, τους αρέσει η φύση και έχουν υιοθετήσει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής», λέει η εμπνεύστρια του Authentic Big Blue, Βιβή Δρακά και συμπληρώνει: «Για φέτος οι συμμετοχές αγγίζουν τις 40, αριθμός που θεωρείται μεγάλος για ένα event ελεύθερης κατάδυσης. Ο πήχης που είχαμε θέσει έχει ξεπεραστεί. Μιλάμε για το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός του νησιού που αναδεικνύει παράλληλα και τη φιλοξενία των κατοίκων».

Οι αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους αγγίζουν τα 300 άτομα, ενώ ο κόσμος που επισκέπτεται αυτές τις ημέρες το νησί ξεπερνά τους 1.500 ανθρώπους.

«Η Αμοργός έχει περιορισμένη τουριστική σεζόν και χάρη στο Authentic Big Blue μέσα στο Σεπτέμβριο το νησί μοιάζει να κινείται με τους ίδιους ρυθμούς που καταγράφει τον Ιούλιο, στην καρδιά του καλοκαιριού. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα μαγαζιά δουλεύουν και έχουν επενδύσει σε όλη αυτή την προσπάθεια. Κατανοούν πως αν δεν επενδύσουν δεν πρόκειται να πάρουν πίσω», τονίζει η κυρία Δρακά.

Παράλληλα με το Authentic Big Blue οργανώνεται το Amorgos Gastronomy Week με στόχο την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και των μοναδικών προϊόντων του νησιού.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Μαρίας Ακριβού στο fortunegreece.com.

 

Φωτογραφία: www.facebook.com/authenticbigblue