Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Σχέδιο δημιουργίας δύο καταδυτικών πάρκων στο νομό Ηρακλείου

Μετά από αρκετές δεκαετίες, ο νομός Ηρακλείου βρίσκεται πιο κοντά στο στόχο για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, ο οποίος θα δώσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν και στην τοπική οικονομία.

Προτάσεις για το πρωτοποριακό αυτό πρότζεκτ κατατέθηκαν στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Αλιεία και Θάλασσα 2014 – 2020» (LEADER) το οποίο χρηματοδοτεί την εναλλακτική αυτή μορφή τουρισμού, επενδύσεις στο θαλάσσιο τουρισμό, την ανάπτυξη τουρισμού στις παράκτιες περιοχές και τον εκσυγχρονισμό αλιευτικών σκαφών.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Μεταξύ των προτάσεων είναι η κατασκευή δύο υποθαλάσσιων πάρκων αναψυχής με τεχνητούς υφάλους, έναν στην περιοχή του Μονοναύτη βόρεια του οικισμού της Αγίας Πελαγίας, έκτασης 50 στρεμμάτων και ενός ακόμα στη Σταλίδα, έκτασης 22,5 στρεμμάτων.

Την πρόταση κατέθεσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία – Καταδυτικά Πάρκα Κρήτης – που έχει συστήσει το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην οποία μετέχουν οι Δήμοι Μαλεβιζίου και Χερσονήσου καθώς και η Ανοικτή Σύμπραξη Τουριστικής Ανάπτυξης Κρήτης ( ΑΣΤΑΚ).

Η βασική επιχειρηματική ιδέα του επενδυτικού σχεδίου εδράζει στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κλάδος – του καταδυτικού τουρισμού – είναι ραγδαία αναπτυσσόμενος, ο οποίος παρέχει πολλαπλά οφέλη για τις περιοχές υποδοχής των τουριστών – αυτοδυτών τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο προστασίας της θαλάσσιας ζωής και του περιβάλλοντος συνολικά στην περιοχή λειτουργίας.

Ο προϋπολογισμός της πρότασης είναι 300.000 ευρώ εκ των οποίων η υποδομή και η κατασκευή των Υποθαλάσσιων Πάρκων Αναψυχής με Τεχνητούς Ύφαλους καταλαμβάνει το 50% και τα Πάγια στοιχεία – Εξοπλισμός – Αγορά εξοπλισμού (ναύδετα, σημαδούρες κλπ) το 30%.

 

Διαβάστε περισσότερα στο: www.neakriti.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media